Ruslardan Türklere tehdit! 'Sizi pazardan sileriz'

Rus basınında yer alan haberlere göre Türkiye ile Rusya arasında tarım ürünlerinde yaşanan sıkıntıdan sonra Rus üreticilerin Türklere karşı harekete geçeceği savunuldu.

Ruslardan Türklere tehdit! 'Sizi pazardan sileriz'
Ruslardan Türklere tehdit! 'Sizi pazardan sileriz'
GİRİŞ 06.04.2017 10:04 GÜNCELLEME 06.04.2017 23:01
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

TurkRus'un haberine göre Türkiye'nin Rusya’dan ayçiçek yağının ithalatına vergi koyması Moskova’yı yeni hamleye yöneltti. Rus firmalar, Türkiye'nin Irak ve Suriye pazarındaki ayçiçek yağı pazarını ele geçirmeyi hedefliyor.

Moskova’daki uluslararası yağ konferansında konuşan Bakan Yardımcısı Cambulat Hatuov, “Türkiye’nin yaptığı gibi Irak ve Suriye pazarına şişelenmiş ayçiçek yağı satmamız gerekiyor. Pazar bizim olabilir” dedi. Rus yetkili, bu iki ülkenin Türkiye’nin en büyük müşterileri olduğunu toplam 637 milyon dolarlık ihracatın 500 milyon dolarlık kısmının bu bölgeye yapıldığını vurguladı.

Ülkenin en büyük ayçiçek yağı şirketlerinden EFKO, Rusya’nın şu an 437 bin ton olan ihracatının Irak ve Suriye pazarı ile 668 bin tona çıkabileceğini hesapladı.

İzvestiya’daki haberde Rus üreticilerin Türk markalarını Suriye ve Irak pazarından atabilecek güçte oldukları savunuldu.

Söz konusu haberde Türk markalarının çoğunun bugüne kadar Rusya'dan aldıkları ayçiçek yağını şişeleyerek Ortadoğu pazarında büyük pay sahibi oldukları, son yaptırımlar sonrası bu kompozisyonun değişmesinin beklendiği öne sürüldü.

Türkiye ayçiçek yağında Rusya’nın en büyük ithalatçısı. İzvestiya gazetesinin haberine göre, geçen yıl Rusya’dan ithalat 431 milyon doları buldu. İkinci sıradaki Mısır’ın alımı 184 milyon dolar.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 38
  • suriye 7 yıl önce Şikayet Et
    dünyada petrolden onemli şeyler var.mesela su. suriye bunun için önemli. su savaşı şu an yapılan
    Cevapla
  • Alper 7 yıl önce Şikayet Et
    tarımda dengeleri bozdular.topraklarımızın yarısı boş yatıyor ama dışarıdan trım ürünü alıyoruz,yazık.plansız tarım değil hiçbirşey yapılamaz,ama burası ortadoğu.
    Cevapla
  • batu 7 yıl önce Şikayet Et
    bu zamana kadar niye madem satmadınız öyle.. geç bu yalanları.. senin nakliye ücretin organizasyon çapın ülkem kadar değil...
    Cevapla
  • Eyt mağduru 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya gibi bir devlet tehdit le ticaret yapmak istiyorsa bir şeyler ters gidiyor . Suriye'yi korumak masraflı geldi galiba . Suriye'de petrol yok .
    Cevapla
  • Eyt mağduru 7 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler batu .
    Cevapla
  • batu 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyedeki petrol ancak bizim konya ya yeter.. istanbula bile yetmez.. vatandaş adlı yorumcu.. birde cahil diyorsun.. erdem susmaktır. bilmiyorsan eğer...
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    suriye'de petrol var cahil git kitap oku biraz
    Cevapla
  • amele 7 yıl önce Şikayet Et
    okullarımızın yüzde seksenini pratik teknoloji liselerine acilen dönüştürmeliyiz. bizim var gücümüzle teknoloji üretmeliyiz. öteye beriye ne domates nede hıyar fırlatabiliriz. tabii ki bu ara boş arazilere beton yığınları değil de tohum ekmeliyiz kendi tarımımızı güçlendirmeliyiz.
    Cevapla
  • İsimsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeşim ama bunun kimse farkında değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle