Altay tankında kritik gelişme!

Milli imkânlarla üretilen Altay Ana Muharebe Tankı için aranan motor Ukrayna'da bulunması sonrası özel bir Ar-Ge ekibi kuruldu

Altay tankında kritik gelişme!
Altay tankında kritik gelişme!
GİRİŞ 04.04.2017 09:23 GÜNCELLEME 04.04.2017 09:24
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın savunma firmalarından sorumlu devlet kurumu UkrOboronProm Genel Müdürü Roman Romanov, Başbakan Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak 14 Mart'ta Ankara'ya gelen Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman'ın tank motoru konusunda 'İşbirliği Ön Anlaşması' imzalanmıştı.

ÖZEL EKİP KURULDU! ÇALIŞMALARA BAŞLAMALARI AN MESELESİ

UkrOboronProm'un Türkiye temsilcisi Delta Defance Savunma Sanayi Limited Şirketi Genel Müdürü Serdar Özyurt, Türk ve Ukraynalı mühendislerin önümüzdeki hafta Ar-Ge çalışmalarına başlayacağını söyledi. Milli tank Altay için yerli motor projesine başlamak üzere hazır olduklarını dile getiren Özyurt, şunları söyledi: "Bu anlaşmanın altyapısını biz bir yıldır oluşturuyoruz. Dizel motoruyla ilgili olarak Ukrayna'dan UkrOboronProm bilgisi altında sekiz mühendisi belirledik, Türkiye'den üç veya dört mühendis bu gruba katılacak. Önümüzdeki hafta açacağımız Ar-Ge ofisinde 12 kişilik ekiple dizel motoru konusunda tüm çalışmaları başlatıyoruz. UkrOboronProm'dan tüm teknik desteği alıyoruz. Hedefimiz milli dizel motorun Ar-Ge'sini bitirmek, bu konuda sadece ülkemizin değil müttefik ülkelerin de bu motora ihtiyacı karşılayıp ihraç etmek istiyoruz."

Serdar Özyurt, "Üreteceğimiz yerli motor ile dışa bağımlılığımız tamamen bitecek ve çok kısa sürede dış ülkelere tank satacak kapasiteye sahip hale geleceğiz" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 58
  • kozanlı mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    darbe olmazsa bu ülkede uzaya bile gideriz .allah tekrar yaşatmasın . uyanık olun müslümanlar.kafir uyumuyor .
    Cevapla
  • fsm osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye son onbeş yıldan ibaret değil.doksan yıllık bir ülke ama 75 yıl bu milleti kene gibi kanını emdiler.laiklik,irtica,din,türban diyerek bu milleti 75 yıl sindirdiler.kimse akp ye kızmasın 15 yılda ne yapıldı diyen et beyinler 75 yılda ne yapıldı.
    Cevapla
  • yorgun adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Hele bir arkadas guzel aciklamis motor ve sanziman gucu icin teknik yardim alacaklar ve ayni zamanda disariya sata bilmek icin patent olayi benim anladigim kadariyla yepyeni bir motor ve sanziman turkiye ve turk patentli olacak her halde yorum yapan arkadaslar ters anlamis olmalari gerek onemli olan bizim muhendislerin ogrenmeleri ayni uretecegimiz jetler gibi ayni firma cine ve rusyaya dahi teknik yardim yapti yeni nesil gas turbunu urettiler bizde niye olmasin bizim kafamiz kelmi
    Cevapla
  • kimseninisidegil 7 yıl önce Şikayet Et
    al sana yerli tank (c:
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna gibi bir ülke ikinci dünya savasi sirasind abile ayda 200 tank üretmis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle