Türkiye'den dünyaya parmak ısırtacak füze

Yerli ve Milli imkanlarla geliştirilen 200+ km menzilli ATMACA Gemisavar Füzesi dünyanın en iyisi olacak...

Türkiye'den dünyaya parmak ısırtacak füze
Türkiye'den dünyaya parmak ısırtacak füze
GİRİŞ 03.04.2017 14:49 GÜNCELLEME 04.04.2017 08:56
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Haber7

Yerli ve Milli Savunma Sanayii atağına kalkan Türkiye, Milli piyade tüfeği, İnsansız hava aracı, ATAK helikopteri, Akıllı bomba, Obüs ve hava savunma sistemi ve daha bir çok başarılı projeye imza attı, Milli Tank Altay, muharip savaş uçağı gibi bir çok projede hızla devam ediyor.

SERÜVEN 2009'DA BAŞLADI

Devam eden projelerden bir tanesi de ATMACA. Çalışmaları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Araştırma Merkezi Komutanlığı (ARMERKOM) uzun süren çalışmaları sonucunda 2009 yılında ROKETSAN ile sözleşmenin imzalanmasının ardından başladı.

DÜNYANIN EN İYİSİ

ATMACA, bir gemisavar füzesi. ve Dünyanın en gelişmiş gemisavar füzelerinden biri olacak olan ATMACA rakipleri Exocet ve Harpoon füzelerinden daha üstün özelliklere sahip.

200 KM'DEN FAZLA MENZİL
ATMACA füzesi denizde asgari 200 km+ uzaklıktaki hedefleri vurabilecek ve Data-link donanımına da sahip olacak. Bunun beraber ATMACA seyir halindeyken uzaktan hedef güncellemesine izin verecek. Atmaca'nın yalnızca gemiden gemiye değil, gemiden karaya da fırlatılabilecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor.

MİLLİ SAVAŞ GEMİLERİNE ENTEGRE EDİLECEK

2018'de tamamlanması planlanan ATMACA füzesinin çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sistem tamamlanmasıyla beraber Milli savaş gemillerine entegre edilecek.

YORUMLAR 123
  • Adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Bağımsız Türkiye için her türlü silahları üretmemiz lazım.
    Cevapla
  • sabri 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc uçak gemilerini ve kıtadan kıtalara atılabilecek hayalet füzelerini yapabilecek akıl feraset vermesini dua ve niyaz ediyoruzmuhterem hocamız n. ERBAKAN ne güzel dedi savaş gemisi yapmaya uğraşacağına gemiyi batıracak füze yapın
    Cevapla
  • Rama 7 yıl önce Şikayet Et
    Ümidimiz RABBIMIZ...
    Cevapla
  • Yurttaş 7 yıl önce Şikayet Et
    1982 FALKLAND SAVAŞINI İngiltere Fransa'dan satın aldığı 35 nm. menzilli Exocet füzeleri sayesinde Arjantin donanmasını perişan ederek kazanmıştı.Oysa bizim füzemiz 110 nm....3 kat Daha uzun menzilli.
    Cevapla
  • Cengiz Atar 7 yıl önce Şikayet Et
    değerli kardeşim yıl 1982 değil yalnız..
    Cevapla
  • lütfen okuyalim 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür haberler biz gurbetcilere büyük moral oluyor,,ülkemizi cok seviyoruz,hedefimiz dünya lideri olmali,,onun icin birlik ve beraberligimizi pekistirmeliyiz,sen evetcisin,sen hayircisin gibi sözlerle,birbirimizi incitmemeliyiz,cünkü türkün dünyada tek dostu sadece hazreti Allah,tir,baska dostumuz falan yok,,hosca kalin kardeslerim.
    Cevapla
  • dürbünlü 7 yıl önce Şikayet Et
    fikirlerine aynen katiliyorum dürbünlü..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle