Yeni milli enerji politikasını bugün açıklayacak

Bakan Albayrak, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını sonlandırmayı hedefleyen yeni milli enerji politikasını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı toplantıda duyuracak.

Yeni milli enerji politikasını bugün açıklayacak
Yeni milli enerji politikasını bugün açıklayacak
GİRİŞ 30.03.2017 07:35 GÜNCELLEME 30.03.2017 18:21
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün 'Enerjinin Kırmızı Kitabı' olan Türkiye'nin yeni milli enerji politikasını açıklayacak.

Toplantıda, Milli Enerji Logosu da tanıtılacak. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını sonlandırmak için hazırlanan uzun dönemli 'Milli Enerji ve Maden Politikası' 3 temel alanda 30 stratejiden oluşuyor.

Türkiye'nin yıllık 54.6 milyar dolarlık enerji ithalatının önlenmesine yönelik adımların atılmasını sağlayacak stratejinin en önemli gündem maddelerinden birini madenler oluşturuyor. Atık cevher hammadde olarak yurtdışına gönderilmeyecek.

Türkiye'de ürün haline getirilmesini sağlayacak fabrika kurulma şartı olacak. Türkiye'de maden piyasası oluşturulacak.

Öngörülebilir piyasa hedefi doğrultusunda özel sektörle işbirliği artırılacak. Özel sektöre, öngörülebilir bir piyasa sunulacak.

TÜRKİYE GAZDA TİCARET MERKEZİ HALİNE GELECEK

Arz güvenliği hedeflerine göre, Türkiye, konum avantajını kullanarak boru hatları ve kaynak ülke çeşitliliğiyle, tüketim ihtiyacından daha fazla gazın ülkeye girmesini sağlayarak bir ticaret merkezi haline gelecek.

Türkiye'nin ihtiyacı olan gazın, tüm kaynaklarda sorun çıksa dahi eldeki depo kapasiteleri ile karşılanması sağlanacak.

2023 yılına kadar en az 10 milyar metreküp depolama kapasitesi ile yıllık doğalgaz tüketiminin en az yüzde 20'si depolanacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 24
  • kadir tartar 6 yıl önce Şikayet Et
    chp ve hdp gibi yüklerimizi atalım zaten enerjimiz yerine gelir...
    Cevapla
  • Ottoman Bozkurtlar 6 yıl önce Şikayet Et
    3 tarafı denizlerle çevrili memleketimizde hele hele karadenizde Dalgalarla elde edilen sürekli enerji elde eden sistemi yapabiliriz. Dalgalar kanatlara vurdukça rüzgarda olduğu gibi enerji verecektir.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    her seçim öncesi klasiğidir, keşke gerçekleşse de nasıl... Mesela ne yapılacak kim yapacak vs gibi
    Cevapla
  • tu_TS_ak 6 yıl önce Şikayet Et
    bay x, tereciye tere satma. biz bu ekibi iyi taniyoruz. bu zamana kadar gelmiş en iyi ekip ama yetersiz, yavaş. bunu hepimiz biliyoruz. hizlanmak lazim hem de cok. ama bu hukumeti yavaslatan en buyuk iki sebep, beceriksiz muhalafet, yanlisa da eksige de iyi iyi mukemmel diyen yardakcilar. bu parti hiz kaybetti, kaybetmeye devam ediyir. bence en buyuk sebebi sadece yalakalik yapma pesinde herkes. bu zamana kadarki hizmetleri ileriye taşıyalım duyenlerin sayisi cok dustu ne yazik ki
    Cevapla
  • bay x 6 yıl önce Şikayet Et
    söylendi ise bu ekip yapar paşam icraata bak sen
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    bor madenini işletip araba ve evlerde yakıt olarak kullansak 300 milyar kaynak sağlanır araba kayıtı 1 tl ye mağal olur 2 tl ye satarsın ülke şahlanır 5 tl ye yakıt olmaz millet kıvranıyor nakit girdisi ve perakende bitti.işsizlik fonu parasını 30 milyar kullanıma açmadan perakende ve piyasa rahatlamaz kdv yüzde 8 lere düşmeden millet rahat nefes almaz ötv gelen fatura ve benzin 2 katına çıkartıyor ötv yi acilen indirin
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    kırmızı kitap kozmik odayı açıp yabancılara verilen antlaşma ve sözleşmeleri yayınlayın nato ülkesi olan herkese ayrıca abd ve israile bütün gizli ve istihbaratı vermek zorundamıydınız suriye ve iranın bilgilerini bunlara vermek zorundamıydınız hiç bir ülkede başka ülkenin askeri ve kozmik odası yok yok bunlar bizim herşeyimizi içimizi biliyor neden bu hale geldik neden gezeliyoruz bundan
    Cevapla
  • bay x 6 yıl önce Şikayet Et
    kim verdi fetö cüler dağıttı hep kimi suçluyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle