Londra'dan çıkıyorlar! 1 numaralı aday İstanbul

London School of Economics'ten Simeon Djankov, Brexit sonrası Londra'dan çıkan şirketler için 1 numaralı adresin İstanbul olduğunu ifade etti.

Londra'dan çıkıyorlar! 1 numaralı aday İstanbul
Londra'dan çıkıyorlar! 1 numaralı aday İstanbul
GİRİŞ 28.03.2017 16:10 GÜNCELLEME 28.03.2017 23:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin AB'den ayrılması (Brexit) nedeniyle bazı şirketlerin Londra’dan ayrılması bekleniyor. London School of Economics’in Finansal Piyasalar Grubu Direktörü Simeon Djankov ise, bu şirketlerin İstanbul’a yöneleceği tahmininde bulundu.

Bulgaristan’ın eski Başbakan Yardımcısı Djankov, bunun sebebş olarak da ''Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa’yla yapılan işlemler için İstanbul’un mevcut finansal altyapısıyla bir numaralı aday olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Djankov, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliğinden (AB) çıkış sürecini yarın resmen başlatacağını anımsatırken, tarihi ayrılığın ilk etkilerinin Avrupa’nın finans merkezi Londra’yı vuracağı tahminini dile getirdi.

'İSTANBUL BİR NUMARALI ADAY'

Londra’nın toplamda 20 milyar sterlinlik gelir ve 83 bin kişilik istihdam kaybına uğrayabileceğini kaydeden Djankov, şunları söyledi:

''Londra’daki finans faaliyetlerinin yaklaşık üçte birinin hem Avrupa ve hem Avrupa dışı şehirlere kayacağını tahmin ediyorum. Daha küresel ölçekli operasyonlar New York’a gidecek. Asya’yla faaliyetlerin bir bölümü Singapur’a kayacak. Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa’yla yapılan işlemler için İstanbul’un mevcut finansal altyapısıyla bir numaralı aday olduğunu düşünüyorum.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • noname 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazdıklarına katılıyorum ama o işleri yaptırmazlar doğru iş yapan hükümetleri nasıl alaşağı etmek için el birliği yaptıklarını görüyorsunuz.
    Cevapla
  • hafiz ogul 7 yıl önce Şikayet Et
    dogru yere geliyorlar
    Cevapla
  • Said Asaf 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu haris ehl-i dalalet bu memlekete muhtaç hale gelecek. İngiltere balıkçı adasından başka bir hükmü kalmayacak.
    Cevapla
  • Uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    Mültecilerin İstanbul'a girişleri yasaklanmalı, magandaları etkisiz hale getirecek geniş yaptırımlar düzenlenmeli, hırsız ve uyuşturucu tacirlerine müebbet hapis verilmeli, sanayi Anadolu'ya doğru genişlemeli, tarihi yerler yeniden düzenlenmeli, eski binalar yıkılıp yerine yapılanlar zemin otoparklı olmalı, caddeler kaldırımlar genişletilmeli, deniz yolu yaygınlaştırılmalı, bekçiler olmalı. Alın işte en güzel şehir size.
    Cevapla