Milli tank için aranan motor bulundu

Milli imkanlarla üretilen Altay Ana Muharebe Tankı için aranan motor Ukrayna'da bulundu.

Milli tank için aranan motor bulundu
Milli tank için aranan motor bulundu
GİRİŞ 28.03.2017 09:25 GÜNCELLEME 28.03.2017 09:30
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin milli imkanlarla tasarlayıp ürettiği Altay Ana Muharebe Tankı için aranan destek bulundu. TUMOSAN firmasının bir yıllık çalışmasının ardından sözleşme karşılıklı fesh edilmişti. Firma, Avusturya'dan alınacak teknoloji desteğine politik engel geldiğini açıklamıştı.

BAŞBAKANLARIN GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEME GELDİ

Bu açıklama ile tankın motoru için belirsizlik süreci başlamıştı. Ukrayna'nın savunma firmalarından sorumlu devlet kurumu UkrOboronProm Genel Müdürü Roman Romanov, bu konuda yaşanan son gelişmeyi C4Defence internet sitesine anlattı. Romanov, Başbakan Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak 14 Mart tarihine Ankara'yı ziyaret eden Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman'ın temaslarında konunun gündeme geldiğini açıkladı. Başbakan Yıldırım'ın Ukrayna Başbakan'ı ile yaptığı görüşmede ön anlaşma imzalandı.

6TD3 MOTORU ÖNERİLİYOR

Romanov, iki başbakanın tank motoru konusunda İşbirliği ön anlaşması (Memorandum of Understanding/MoU) imzalandığını kaydetti. Ukrayna, bu anlaşma ile 6TD3 motorunu öneriyor. Romanov, motor için talep edilen güce ilişkin bilginin paylaşılmasını beklediklerini kaydetti.

BİR KAÇ AY İÇERİSİNDE UYGULAMAYA KONULABİLİR

Konunun teknik açıdan sorunlu olmadığını, politikacıların istekli olmasının yeterli olduğunu kaydeden Romanov, istekli olma ölçüsünün projeye ayrılan bütçeyle ilgili olduğunu ifade etti. Romanov, Ukrayna'nın II. Dünya Savaşı sırasında ayda 200 tank ürettiğini hatırlatarak önerdikleri işbirliği modelleri arasında bazılarının birkaç ay içinde uygulamaya konulabileceğini söyledi.

YORUMLAR 160
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Ee neresi milli bunun?
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    mühendisler ne is yaparlar? Eger imkanim olsa kendim daha iyisini yaparim.baska ülkeye ihtiyat duymam
    Cevapla
  • Rauf 6 yıl önce Şikayet Et
    evet millimi tankımız evetli olsun ne kadar milli
    Cevapla
  • Olmadı işte 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu olmadı işte.Yani binlerce km yol, köprü,stadyum ve daha birçok şey yaptık.Adam akıllı üretim yapan 3-5 tane fabrika açamadık mı 15-20 yılda.Yani bu gevur Avrupa güçten anlar.Gucumuzu bağımsız olarak meydana getiremiyorsak nasıl diz cokturcez biz bu teröristlere gevurlara.
    Cevapla
  • ANONIM 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep guncel teknolojiyi baz alip dusunuyorsunuz. Deseki devlet onumuzdeki yillarda biz tanka elektrikle calisan motor gelistirmeye basladik . sen diyecekmisin hala motor uretemiyoruz. Siz daha icten yanmali teknolojiyle uretelim diyorsunuz dunya almis yururken farkli teknolojiyle. Demedilermi 3g teknolojisi yerine dogrudan 4.5 g ye gecelim diye. Yakinda icten yanmali motor teknolojisi tarihe kariscak. Siz burdada teknolojiyi geridenmi takip edelim drsiniz. Biraz akılcı olun. 10 nasamakli merdivenin 9 uncu basamagina cikmisken daha bir basamak var dermisiniz ikinci kata 1 basamak kaldi artik yukari ciktik ona gore ilk atilimi bizler yapalim dersiniz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle