Banka çilesi! KOSGEB onayladı ama...

KOBİDER Genel Başkanı Özgenç, faizsiz kredi için yetkilerin çağrısına rağmen bankaların zorluk çıkardığını söylerken, vergi dairelerinde de işlerin yavaş yürüdüğünü ifade etti.

Banka çilesi! KOSGEB onayladı ama...
Banka çilesi! KOSGEB onayladı ama...
GİRİŞ 26.03.2017 16:45 GÜNCELLEME 26.03.2017 16:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, KOSGEB kredilerinde, bankalar ve bürokrasi nedeniyle KOBİ'lerin hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Özgenç, KOSGEB yetkililerinin "Biz, bankalarla yaptığımız protokolde bankaların alabileceği masrafları 100 lira ile sınırladık. Bankanın 100 lira dışında KOBİ’den başka bir para alamaması gerekiyor" dediğini ancak bazı fırsatçı bankaların "Hayat Sigortası Poliçesi" adı altında bin lira ücret talep ettiklerini söyledi.

'BORCU YOKTUR EVRAKI İÇİN BEKLİYORLAR'

Özgenç ayrıca, vergi dairesinden 'borcu yoktur' evrakının üzerinde 'bankalara verilmek üzere' ibaresini kabul etmeyerek kendi bankalarının adının yazılmasını isteyen bazı bankalarında olduğunu ifade ederek vergi dairesinden 'Borcu yoktur' yazısını alabilmek için 3 gün uğraşan KOBİ’lerin olduğunu söyledi. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • devdalga 7 yıl önce Şikayet Et
    iki ay evvel bana ticari kredi veren banka simdi kkb niz dusuk diyor kosgeb kredisini vermiyor diger bir x bankada 100 bin tl ticari verelim diye iki hafta evvel teklif yapti ee nasil bir celiski bu
    Cevapla
  • Engin 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletin dedik müşterisi olduğum H.. kamu bankasına gittim yan çizdiler, müşterisi olduğum devletin sandığım Z.. kamu bankasına gittim yan çizdiler. Bende ümidimi kestim kosgebde habire mesaj gönderiyor kredi hakkınızı niye kullanmıyorsunuz diye. Ben bu odalar ortadan kalmalı yada maliye ortadan kalksın.
    Cevapla
  • ali günay 7 yıl önce Şikayet Et
    50 bin başvuran yüzde seksen esnafın hepsine 20 bin çıktı.neyse onuda devletin anlaşmalı olduğu bankaya gittik.ordada kesinti 1000tl dediler birde üstüne vergi bağkur borcun olmayacak artı kefil olsa daha iyi olur gibi bintürlü bahane çıkartarak krediyi vermemek için ellerinden geleni yaptılar.
    Cevapla
  • erol yozgat 7 yıl önce Şikayet Et
    ziraatbankasi dan kullandim ilkkinden 500 tl masraf dediler ben kobiden aciklama vardedim 100 tl kesinti kirediyi persrmbe gunu hesaba gectiler ssk vergi borcu yok yazisi icin urastim bankanin ekraninda ssk taksidi borc olarak gozukuyor tekrar ssk gidim borcu yok yazisi aldim ve masraf kesmedi banka allah kolaylik versin
    Cevapla
  • Ömer Düven 7 yıl önce Şikayet Et
    Prosedürler daha az olsa idi direk devlet bankaları ve devlet bankalarının katılım bankaları ödemeleri yapsa idi daha güzel olmaz mıydı. Taahhüt borcu olan,İcralık olmuş (olacak) esnaflar da bu kolaylıktan faydalansa idi Bankalarda sorunu olmayan esnaf ve sanatkarlar bir şekilde kredi alabiliyor.
    Cevapla