Boydak ailesinden '6 milyon haberine' açıklama!

Boydak ailesinin avukatları, Menduh ve Bekir Boydak'ın hesabından 15 Temmuz darbe teşebbüsü sanıklarından Albay Bülent Gündoğan'a para gönderilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Boydak ailesinden '6 milyon haberine' açıklama!
Boydak ailesinden '6 milyon haberine' açıklama!
GİRİŞ 24.03.2017 15:41 GÜNCELLEME 24.03.2017 15:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Boydak ailesinin avukatları, Menduh ve Bekir Boydak'ın hesabından 15 Temmuz darbe teşebbüsü sanıklarından Albay Bülent Gündoğan'a para gönderilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

BOYDAK AİLESİNİN AÇIKLAMASI

Boydak ailesinin avukatları, Menduh ve Bekir Boydak'ın hesabından 15 Temmuz darbe teşebbüsü sanıklarından Albay Bülent Gündoğan'a para gönderilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Söz konusu kişinin ailesi tarafından şirket ortağı olduğu, para transferinin bu nedenle gerçekleştiği belirtilen Boydak Ailesi'nin avukatlarının açıklaması şöyle: 

"Hes Hacılar Elektrik Sanayi Ticaret Anonim hisseleri Boydak Grubu dışında, Gürdoğan Grubu diyebileceğimiz 4 aile ve diğer sayısı yaklaşık 250'yi bulan ortaklararasında paylaşılmaktadır. Yapısı ve faaliyetleri Boydak Holding A.Ş.'den oldukça farklıdır. Hes Hacılar şirketinde 2016 yılına kadar birkaç defa sermaye artırımı yapılmıştır. Bu sermaye artırımlarına zaman zaman bazı ortaklar katılamamış onlar adına sermaye borcu zaman zaman diğer ortaklar tarafından ödenmiş bu sebeple bazı ortaklar diğer ortaklara borçlanmıştır. Bu sebeple Hes Hacılar ortaklarından Bülent Gündoğan da diğer ortak müvekkilimiz Şükrü Boydak'a borçlanmıştır. 2016 Nisan ayında Hes Hacılar ortaklarından Bülent Gürdoğan'ın hisselerinin devri için müvekkillerimiz Memduh ve Bekir Boydak'ın hesabından banka yolu ile para transferi yapılmıştır. Bütün işlemler ilgili kamu kuruluşlarının bilgisi dahilinde, banka yolu ile yapılmış şeffaf bir para transferidir. Bu para transferinin sebebi 23.07.2016 tarihli MASAK raporunda, banka dekontlarında, tüm diğer kayıtlarda da açıkça belirtildiği üzere hisselerin devir bedelidir. Bülent Gürdoğan bu hisselerin devri ile de Hes Hacılar ortaklığından da ayrılmıştır. Zaten yukarı da belirttiğimiz borçlanmadan dolayı bu miktar aynı tarihte ve aynı tutarda Bülent Gürdoğan tarafından Şükrü Boydak'a gönderilmiştir. Yine MASAK raporunda da belirtildiği üzere aynı tarihte sadece Bülent Gürdoğan'a para transferi yapılmamış, hisselerini devredecek olan diğer Gürdoğan aile mensuplarına da devredilen hisseleri oranında ilgili tutarlar yatırılmıştır. Bu çerçevede yeni oluşan hisse yapısı uyarınca 2016 kar dağıtımı yapılmış ve bu kar payları yeni hisse oranlarına göre ortaklara dağıtılmıştır. Tüm bu para transferleri ilgili kamu kurumlarının bilgisi dahilinde, tamamen söz konusu hisselerin devri amacıyla banka yolu ile yapılmıştır. Tüm kayıtlar da bunu açıkça doğrulamaktadır. Zaten söz konusu miktar Bülent Gürdoğan borçlu olduğundan dolayı kendisinde de kalmamıştır. İlgili hadise tüm gerçekliği ve kamu kurumlarımızın kayıtlarında da böyledir. Hadise bu iken söz konusu olayı hiçbir araştırma yahut bilgi sahiplerine başvurma yapmadan, gerçeklerden çok uzakta, akıl ve mantık dışı bir içerikle kamuoyu ile sunulmasında da müvekkillerimiz adına büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz."

YORUMLAR 1
  • berk 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu kan emiciler hala dışarda dolaşıyor yaa..yok öyle yok böylee...nasıl iş anlmak mümkün diil..
    Cevapla