Moody’s yine sahnede

Moody's cuma akşamı hiç takvimde yokken beklenmedik bir biçimde Türkiye'nin kredi görünümünü durağandan negatife çevirmesi tepkilere neden oldu.

Moody’s yine sahnede
Moody’s yine sahnede
GİRİŞ 19.03.2017 02:11 GÜNCELLEME 19.03.2017 08:26
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Moody's, cuma akşamı hiç takvimde yokken beklenmedik bir biçimde Türkiye'nin kredi görünümünü durağandan negatife çevirdi.

Moody's'in, gerekçe olarak ortaya koydukları, alınan kararın tamamen siyasi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

BÜYÜMEYİ GÖRMÜYOR

Moody's, büyüme görünümünü indirime bir gerekçe olarak gösterdi. Ancak, darbe girişiminin etkisiyle geçen yılın üçüncü çeyreğinde daralan Türkiye ekonomisinin, hükümetin aldığı teşvik ve destek kararlarıyla, son çeyrekte yüzde 2.5'in üstünde büyümesi bekleniyor. Türkiye, geçen yıl yaşanan tüm saldırılara rağmen ilk 9 ayda yüzde 2.2 büyüyerken, yılın tamamındaki büyümenin yüzde 2.6 olması bekleniyor.

HAYIRCILARIN YANINDA

"Türkiye'nin kurumsal gücünde yaşanan bozulmanın devamı" gibi bir gerekçe ileri süren Moody's, adeta 16 Nisan'daki referandumda "Hayır" çıkmasını isteyen başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerinin başlattığı kampanyaya katılmış oldu.

COMMERZBANK'TAN KÜSTAH ANALİZ

Referanduma karşı Avrupa'da başlatılan 'Hayır' cephesinin merkezi Almanya'dan bu kez ekonomik saldırının devamı niteliğinde bir rapor geldi. Alman Commerzbank'ın uzmanları, yaptıkları değerlendirmede gerçek niyetlerini saklayamadı. Halkın yüzde 52'sinin oyunu alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hadlerini de aşarak hedef tahtasına koyan kurumun analistleri, Merkez Bankası'nı da 'faiz artırmadı' diye eleştirdi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 18
  • Efedayı 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce enflasyon ve döviz ne yapıp edilip düşürülmeli sonra faizler düşürülüp yatırımlar teşvik edilmeli.Devlet ucuz konut üretmeli. Çok fazla eczacımız var devlet ilaç fabrikaları açmalı.İlaçta 1 numara olmalıyız...
    Cevapla
  • eğriye eğri 7 yıl önce Şikayet Et
    bunları desteklediğimden felan değil ama piyasalarda ekonomik gidişatımız şu anda iyi değil, bilgi olsun diye söylüyorum, niyetim can sıkmak değil, yukarıda habere konu olanlarmı bişeyleri kurcalıyor yoksa millette seçim endişesimi var, nedir tam çözemedim
    Cevapla
  • thy 7 yıl önce Şikayet Et
    kendimize çeki düzen vermeliyiz demek ki
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    topunuz gelin...
    Cevapla
  • kılıçbey 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes şunu bilmelidirki bu dünyaki bütün zalimlerin ve emparyalislerin ortak düşmanı müslüman türk milletidir. Bunun içinde ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Bizi ALLAH'ın yardımıyla hiç kimde yenemeyecektir. Yeterli ALLAH'ın ipine sımsıkı sarılalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle