Kral Selman'dan 65 milyar dolarlık imza

Çin ile Suudi Arabistan liderleri arasında yapılan görüşmede, ikili kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinde yeni ilerlemeler kaydedilmesi için çalışma kararı alındı.

Kral Selman'dan 65 milyar dolarlık imza
Kral Selman'dan 65 milyar dolarlık imza
GİRİŞ 18.03.2017 11:05 GÜNCELLEME 18.03.2017 11:17
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, resmî ziyaret için Çin'de bulunan Suudi Arabistan Kralı Selman bin-Abdülaziz'le başkent Beijing'de bir araya geldi.

Suudi Arabistan'ın "2030 Vizyonu" ile Çin'in Bir Kuşak-Bir Yol girişimi başta olmak üzere farklı konuların ele alındığı görüşmede, iki lider, ikili ilişkiler ve ortak çıkarlarla ilgili fikir alışverişinde de bulundu.

Suudi Arabistan'ın 2030 Vizyonu'na destek verdiklerine dikkat çeken Xi Jinping, bu ülkenin Bir Kuşak-Bir Yol'un inşasına katılımını da olumlu karşıladıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Xi, Suudi Arabistan'la enerji, telekomünikasyon, havacılık, finans, kültür ve güvenlik alanlarındaki işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

 

 

Çin'in Ortadoğu'daki meselelere dönük tutumunu yineleyen Xi Jinping, anlaşmazlıkların, egemenliğe saygı ve iç işlerine karışmama ilkeleri temelinde siyasi yollardan çözülmesini, BM'nin merkezi rolünün geliştirilmesini istediklerini söyledi. Suudi Arabistan Kralı Selman, Tek Çin politikasına destek verdiklerini, Çin'le ekonomi, yatırım, finans ve enerji alanlarındaki işbirliğini yoğunlaştırmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kral Selman, terör tehdidine karşı başta Çin olmak üzere uluslararası toplumla birlikte mücadele edeceklerine dikkat çekti.
Çin'in Ortadoğu'daki sorunlarda daha büyük rol üstlenmesini istediklerini de ifade eden Suudi lider, bölge ve dünyada barış, 
güvenlik ve refahı Çin'le birlikte koruyacaklarını sözlerine ekledi.

İki lider, ayrıca daha sonra düzenlenen törende, ekonomi, enerji, endüstriyel kapasite, kültür, bilim ve teknoloji alanlarında toplam 65 milyar dolar değerindeki 35 projeyi kapsayan 14 anlaşmanın imzasına tanıklık etti.

YORUMLAR 32
  • vnjegg 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan o parayi turkiyeye versen yeryüzunde dusman koymaz silerdi ama bin yil once
    Cevapla
  • kreek 7 yıl önce Şikayet Et
    baskent beejing yanlis olmus. pekin olacak turkcesi
    Cevapla
  • mevlüt 7 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeci kalleş ABD ve avrupanın oyunlarından kurtulmanın yolu alternatif ler oluşturmaktır. Sudiarabistanı sömürdükleri yetmiyor bide 750 milyar dolar parasına el koymanın peşindeler. Bu tür anlaşmalar önemlidir. Kalleş düşmandan. açıktan düşman daha iyidir.
    Cevapla
  • once.vatan.37. 7 yıl önce Şikayet Et
    Afrikada.halk.acliktan.oluyor.bunlarin.cocuklari.amerikada.altin.kaplama.araclarla.geziyor.ben.bir.cagri.yapmak.istiyorum.islam.alemine.birlik.olun.tek.vucut.olun.tek.yumruk.olun.hicbirguc.bizi.yikamaz.
    Cevapla
  • mevlüt 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu işbirliğini destekliyorum. Bu tür her anlaşma kalleş ABD ve haçlı bizans kalıntılarına karşı bir tavır bir tepkidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle