Türkiye'nin kısıtlamasına Rusya'dan açıklama

Peskov: Türkiye'nin Rusya'dan buğday alımını kısıtlaması ilişkileri etkilemez

Türkiye'nin kısıtlamasına Rusya'dan açıklama
Türkiye'nin kısıtlamasına Rusya'dan açıklama
GİRİŞ 17.03.2017 13:52 GÜNCELLEME 17.03.2017 19:53
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan 'Uçak krizi' sonrasında Rusya, domatesin Türkiye'den ithalatını yasaklamıştı. Bazı meyve sebze ürünlerine konulan yasak kalksa da domates yasağı hala devam ediyor.

15 Mart itibari ile Türkiye'nin Rus buğdayını ithalat programından çıkardığı ve buna rağmen ithal edilmek istenirse yüzde 130 gümrük vergisi ödeneceği iddia edilmişti.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: NORMALLEŞMEYİ ETKİLEMEZ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin Rusya'dan buğday alımına kısıtlama getirmesi hâlinde, bunun, ilişkilerin normalleşmesine yansımayacağını söyledi.

YORUMLAR 16
  • Muhammed Mevlüt 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada sadece tahıl mısır patates sogan yetişir domates ve diğer meyve sebze çeşitleri için toprak hava şartları uygun yerleri çok azdır
    Cevapla
  • muzaffer 7 yıl önce Şikayet Et
    Toprağını ekmeyeni devlet tespit Edip elinden kullanım hakkını en az 5 yıl almalıdır. 5 yıl sonunda Toprağını işleyeceğini taahhüt eden toprak sahibine geri verilmeli ekmesse tekrar 5 yıl alınıp ekecek olanlara verilmelidir. Toprak başkasınin ekimine verildiği süre zarfında sahibi toprağı dayanmalıdır. Benim dedemden babama halalara kalan 50 dönüm toprak 10 yıldır ekilemeden öylece duruyor. Yazık günah ya.
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar "buğdayı bile ithal ediyoruz" şeklindeki yanlış algıyı düzeltelim; biz tüketeceğimiz kadar buğdayı yetiştiriyoruz zaten, üstelik un ihraç ediyoruz. Anlayacağınız buğday ithal edip, un ihraç ediyoruz.
    Cevapla
  • Türker 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar 1.ukrayna 2.rusya çok büyük ovalar var ,kısıtlama sebebi ukraynadan daha fazla miktarda alacak o yüzden...Ukrayna Avrupa'nın tahıl ambarı diye geçer bu demek oluyor ki burada dağ yok sayılır heryer hafif engebeli ova ...Toprak kumsal daha ne olsun arazi geniş oldugundan verim az bile olmasa bize göre daha tonajli oluyor,eğer bizim çiftçimiz gibi gübresini ilacını bol bol yapsalar petrol gibi para kazanırlar bilmiyor
    Cevapla
  • tarım da çökmüş 7 yıl önce Şikayet Et
    buğdayı ve samanı ithal eden ülke nasıl güçlü olur yaa
    Cevapla
  • türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    Bal gibi de olur senin gibilerde bakar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle