Çin'den Türkiye açıklaması

Çin, Türkiye'nin bölgesinde önemli bir ülke olduğunu belirterek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) kapsamında ilişkileri güçlendirebilecekleri mesajını verdi.

Çin'den Türkiye açıklaması
Çin'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 14.03.2017 08:59 GÜNCELLEME 14.03.2017 21:43
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, başkent Pekin'de düzenlediği günlük olağan basın toplantısında, ŞİÖ'nün dışarıya açık, gözlemci ülkelerle diyalog ve iş birliğine önem veren bir oluşum olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini güçlendirme arzusunu birçok defa dile getirmesi konusunda Pekin yönetiminin görüşünü sorması üzerine Hua, "Türkiye, Avrasya'da önemli bir ülke ve ŞİÖ'nün önemli bir diyalog ortağı" dedi.

ENERJİ KULUBÜ BAŞKANI

Sözcü Hua, "Diğer üye ülkelerin de aynı fikirde olması durumunda, Çin tarafı olarak Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusunu ortaklaşa değerlendireceğiz." diye konuştu.

Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan'ın üyesi olduğu ŞİÖ'nün Enerji Kulübü dönem başkanlığı görevini, diyalog ortağı sıfatıyla bu yıl Türkiye üstleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 62
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    eee artık abd natoya pyd yi alsın natonun masraflarınıda pyd den alsın
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    batidaki demokrasiyde görüyoruz. .sözde demokrasi
    Cevapla
  • Ozgur ata 7 yıl önce Şikayet Et
    Nato ve ab'den cikip kendimize yeni ittifaklar bulmaliyiz.
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Hala neden natodayız.
    Cevapla
  • Onur 7 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyet eşiği denilen avrupaya bak sen. Merhum Mehmet Akif Ersoy ta o zaman söylemiş "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle