'Türk halkına ve Erdoğan'a minnettarız'

Türkiye ziyareti öncesi açıklama yapan Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman Türk halkına ve Erdoğan'a minnettarız dedi.

'Türk halkına ve Erdoğan'a minnettarız'
'Türk halkına ve Erdoğan'a minnettarız'
GİRİŞ 13.03.2017 12:31 GÜNCELLEME 13.03.2017 12:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Groysman, 14-15 Mart'ta Türkiye'ye yapacağı resmi ziyaret öncesinde, Anadolu Ajansına konuştu.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin stratejik düzeyde olduğunu vurulayan Groysman, “Stratejik ve dostane ilişkilerimize değer veriyorum. Beşeri ve ekonomik alan dahil olmak üzere pek çok alanda ilişkilerin gelişmesi büyük imkanlar taşımaktadır. Karşılıklı ilişkilerimizi daha etkili hale getirebiliriz.” dedi.

Groysman, Ukrayna'nın son yıllarda içinde bulunduğu zorluklar nedeniyle ikili ticaret hacminde düşüşün yaşandığına işaret ederek, “Buna rağmen bugün biz ülkelerimiz arasında serbest ticaret alanı oluşturulması kararı ve bunun hazırlık çalışmasına yoğunlaşmış durumdayız. Bu, ticaret hacminin artması ve karşılıklı yatırımlar için çok önemli. Bu yüzden benim heyetimde ticaretten sorumlu hükümet yetkilileri olacak. Hangi noktadayız, bu yöndeki eğilimi arttırmak için neyi iyileştirmemiz gerekli gibi konuları bütün yönleriyle değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Türkiye ziyareti öncesinde Ukrayna'daki Türk İş adamlarıyla geniş katılımlı toplantı yaptığını hatırlatan Groysman, bu görüşmede Ukrayna'daki iş yönetimini ele aldıklarını ifade etti. Groysman sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜRK HALKINA VE ERDOĞAN'A MİNNETTARIZ"

Türkiye-Ukrayna diplomatik ilişkilerinin 25. yılında iki ülke arasındaki yakınlaşmanın daha da arttığını anlatan Groysman, "Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ülkemizin toprak bütünlüğünü desteklediği için minnettarlığımı dile getirmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz zor günlerde bu bizim için çok önemli." diye konuştu.

Ukrayna'nın, karşılıklı ilişkilere değer veren, çok samimi, dostluğunu daha da geliştirmeye hazır bir devlet olduğunu vurgulayan Groysman şunları kaydetti:

"Pek çok Türk vatandaşı Ukraynalıları iyi biliyor diye düşünüyorum. Bu bizim diyaloğumuzun devam etmesi için çok önemli. Aslında iletişimimiz gelişti ve ortak kültürümüzü öğrendik. Bu çok önemli. Bizim pek çok ortak tarafımız var ve bunun medeni dünya için karşılıklı etkili iletişimde çok önemli olduğunu düşünüyorum."

PASAPORTSUZ SEYAHAT DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz, yeni kimlik kartları ile karşılıklı seyahat imkanı sağlayacak anlaşmanın bu ziyaret kapsamında imzalanacağını bildiren Groysman, "Benim Türkiye ziyaretimde önemli bir adım atılacak. Ukrayna hükümeti ile Türk hükümeti arasında imzalanacak anlaşmayla Ukrayna vatandaşları Türkiye'ye, Türk vatandaşları Ukrayna'ya kimlik kartı ile seyahat edebilecek. Bu çok iyi bir işaret. Ayrıca çok yönlü hava trafiği için karşılıklı uçak seferlerini arttırmamız gerekecek. Ukraynalılar Türkiye'yi ve Türkiye'nin turizm imkanlarını çok iyi biliyor." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • vay be arkadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    abicim dünya hepimizin neden herkes başkasının toprağında gözü artık herkes olduğu yerde kalsın ticaret olsun turistik gezi olsun herkes kendi madenini çıkarsın yeter şu aç gözlülük ne ..desteklediği için tebrikler işde böyle olmalı dünya da ki tüm uluslarda
    Cevapla
  • İstanbul-18 7 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek dost zor zaman da belli olurmuş. Dostu düşmanı tanımanın tam sırası.
    Cevapla
  • Kny 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu desteği unutmaz Geleceğin en güçlü ülkesinin yanında olan kazanır. Artık dun ya ya yön veren bir ülke olacağız...Bizimle olan güçlüdür
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    gercek dostlat görünmeye basladi
    Cevapla
  • uçakmotoru 7 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna uçak yapıyor zaten uçak motorun tecrübesini bizimle paylaşabilir girişimde bulunabiliriz bu konuda yetkililer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle