Türkiye'den Akdeniz ve Karadeniz hamlesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin petrol ve Doğalgaz arama faaliyetleri için harekete geçeceğini açıkladı.

GİRİŞ 09.03.2017 09:09 GÜNCELLEME 09.03.2017 09:51
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin, "Bu yıl Karadeniz ve Akdeniz olmak üzere arama ve sondaj konularında önemli hamlelerimiz olacak. Birinci sismik arama gemimiz Barbaros Hayrettin'den sonra ikinci gemimiz ile Akdeniz ve Karadeniz sularında daha aktif iki boyutlu ve üç boyutlu sismik çalışmaların yanında her iki denizimizde de arama faaliyet sürecimizi başlatacağız." dedi.

ABD'nin Teksas eyaletinin Houston kentinde düzenlenen IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansı'na katılan Albayrak, petrol ve doğalgaz aramalarına ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Albayrak, Türkiye'nin, enerji alanında önemli değişikliklerin, yatırımların ve hamlelerin gerçekleşeceği yeni bir döneme girdiğini söyledi.

 

Dünyadaki petrol ve doğalgazın yüzde 60'ından fazlasının Türkiye'nin yakın çevresindeki bölgede bulunduğuna dikkati çeken Albayrak, "Dört bir tarafında birçok enerji kaynağı ve zenginlikler bulunan Türkiye'nin, bölgesindeki en istikrarlı ve güçlü ülke olmasının getirdiği sorumluluk ve enerji arz güvenliğinde oynadığı rolü itibarıyla, ülkemiz gelecek dönemde de kararlı ve yoğun çalışmaya devam edecek." diye konuştu.

Bakan Albayrak, Türkiye'nin son yıllarda doğalgaz depolama ve kaynak çeşitliliği konusunda çok önemli yatırımlar yapmaya başladığının altını çizerek, birçok alanda yatırımların hayata geçirilmesine devam edileceğini belirtti.

Bakanlık olarak son dönemde petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına daha da hız verdiklerini vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Özellikle bu yıl Karadeniz ve Akdeniz olmak üzere arama ve sondaj konularında önemli hamlelerimiz olacak. Birinci sismik arama gemimiz Barbaros Hayrettin'den sonra ikinci gemimiz ile Akdeniz ve Karadeniz sularında daha aktif iki boyutlu ve üç boyutlu sismik çalışmaların yanında, her iki denizimizde de arama faaliyet sürecimizi başlatacağız. Türkiye için artık birçok alanda daha önemli hamlelerin yapılması gereken bir sürece giriyoruz."

- "Konferansta kritik görüşmeler gerçekleştirdik"

 

Albayrak, dünyanın en büyük ve en prestijli enerji konferanslarından biri olan CERAWeek kapsamında ülke adına çok verimli görüşmeler gerçekleştirildiklerini belirtti.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisini "çok iştahlı" bulduğunu belirten Albayrak, bunun gelecek dönemde "Büyük Türkiye" hedefine ulaşılma noktasında umut verici olduğunu vurguladı.

Albayrak, konferans kapsamında yürüttüğü görüşmelere ilişkin şunları söyledi:

"CERAWeek, her yıl gerçekleştirilen çok önemli bir enerji konferansı. Dünyanın dört bir yanından enerji sektöründeki firmaların, ülkelerin, bakanların katıldığı çok önemli bir organizasyon. Bu sene birçok gündem maddesi doğrultusunda kritik görüşmeler gerçekleştirdik. Bölgemizin enerji politikaları noktasında çok kritik mevzuları muhataplarımızla değerlendirdik. Özellikle Türkiye'nin mevcut konumu noktasında çok önemli fikir alışverişlerinde bulunduk. Yabancı sermayenin Türkiye'nin enerji alanındaki farklı yatırımların hayata geçirilmesi konusundaki katkılarına ilişkin önemli görüşmeler yaptık."

YORUMLAR 9
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Medyada bildirilmeden önce bulunup çıkarılması mantıklı olan bence çünkü kendi topraklarımızda ki hakkımızdır kimse geçmişte yapılan anlaşmalara bakmıyor birkere heryer de savaş var zaten.
    Cevapla
  • rıza 7 yıl önce Şikayet Et
    Hani lozan anlaşmasına göre petrol çıkarmamız yasaktı.millet öyle sanıyor.öte yandan Türk firmaların petrol aramak için sondaş yapması yasak.lozan anlaşmasıyla alakası yok.bunlar neden denmiyor yeni büyük.Türkiye'de.
    Cevapla
  • rıza 7 yıl önce Şikayet Et
    Haberimi düzeltiyorum.sondaş yapması sebest sade sınırlı demek istedim..kömür maden değilmi.uzun mehmet'i herkes biliyor.maden çıkarma yasağı yok.yoksa aramaya çıkılmaz.sonunda bulunursa gene yabancılar çıkarır.bizde bakarız...
    Cevapla
  • Hakan yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin bir cok yerinde degerli madenler milyarlarca ton bor ve petrol yataklari var ama cikarilmasini engelleyen ermeni ve yahudi lobisi 2023 e kadar olan anlasmalari bitiyor bu tarihten sonra Turkiye tum yer alti kaynaklarini cikarabilir ama bunuda engellemek icin hergun ugrasiyorlar az kaldi biraz daha dayanmaliyiz
    Cevapla
  • Heval 7 yıl önce Şikayet Et
    Üstüne beton dökülüp kapatılan kuyuların açın hele bi
    Cevapla
  • Metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha gecmediniz.herhal bi onsene sonra yine buna benzer bi haber okuruz.hep ayni hikaye bulduk bulacaz .de bahem hayirlisi.umut olmazsa yasanmazmis.bizde umutluyuz bir gun bulcazzz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle