BES'ten 690 bin kişi caydı

Bireysel emeklilik sistemine kaydolanlardan neredeyse yarısı bu sistemden caydı.

BES'ten 690 bin kişi caydı
BES'ten 690 bin kişi caydı
GİRİŞ 26.02.2017 14:58 GÜNCELLEME 26.02.2017 15:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bireysel emeklilik sistemine (BES) yılbaşı itibarıyla otomatik katılımın getirilmesinin ardından yaklaşık 690 bini caydı.

Sistem, yılbaşından itibaren Türkiye vatandaşı olup 45 yaşını doldurmamış olanları kapsıyor. Ücret karşılığı çalışanlar otomatik olarak sisteme kaydediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Sezgin 7 yıl önce Şikayet Et
    Faizli veya faizsiz farketmez. Sonuçta cebinden çukan 10 bin, toplu aldığın 30 bin. 20 bin tl havadan alın teri olmadan geliyor.
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz yorumlar bunlar. Bu millet neyin helal neyin haram olduğunu gayet iyi biliyor. Şaşırmayın.
    Cevapla
  • aras 7 yıl önce Şikayet Et
    işçinin aldıgı maas evinin geçimine yetmıyo bıde bes cıktı önce asgari ucretı yukseltın fakır bı kendıne gelsın sonra bırıkımı dusunun fakır fukaranın cebıne koyacakları yerde cebındekılerı alıyolar
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    aslında uygulama gayet güzel özel bankaların yaptıkları bes sisteminde kişiden yıllık 700 TL'ye kadar ek kesintilerle aralanıyor devlette herhangi bir ek kesinti yapılmıyor lakin bende bir çalışan olarak bu sistemden çıktım nedeni bu işin özel bankalara bırakılmış olması bankanın biriken parayı nerede kullanacağı belli olmadığından yani faiz istemi de başkalarına bu para ile kredim verilecek ya da nasıl bir şekilde değerlendirilecek belli olmadığından dini açıdan buna cevaz yok bunu diyanette kendisi söylüyor devletin burada yapmış olduğu en büyük hata bu paranın özel bankalar yani faizli bankalar üzerinden yapılmış olması Hal bükü devlet ziraat katılım ile bu işi çok daha düzgün bir ortamda
    Cevapla
  • ftger 7 yıl önce Şikayet Et
    faizsiz olarakta secebiliyorsun bir incele
    Cevapla
  • adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye şartları ve işçiye verilen haklar düşünülmdn hazırlanmış bir uygulama. Işciye 100 tl verldi.fakat vergiler arttı yiyecek masraflar arttı üstüne üstlük bes nasıl olck bildgmz matematigi unutturldu sayın bürokratlar bakanlar halka karışın 30 bin maaşla bunlar anlaşılmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle