Erdoğan'ın bir sözü yetti! Türkiye rekora koşuyor

Erdoğan başlattığı istihdam seferberliği karşılık buldu. Şubat aynın ilk 20 gününde 103 bin artı istihdam sağlandı.

GİRİŞ 23.02.2017 15:04 GÜNCELLEME 23.02.2017 16:25
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan ile iki ülke arasındaki sosyal güvenlik anlaşması imza törenine katıldı.

20 GÜNDE 103 BİN İSTİHDAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan İstihdam seferberliği ilgili olarak son rakamları açıklayan Müezzinoğlu, istihdamların Şubat ayı başı itibariyle kurulan sistemle günlük hangi ilde hangi iş veren ne kadar artı istihdam sağladı bunu takip edebiliyoruz. Son yaptığımız değerlendirmede 1-20 Şubat tarihleri arasında 103 bin artı istihdam sağlandı. Bu rakamın Şubat sonu itibariyle 150 bin olmasını bekliyoruz. Bu rakamlar bizim günlük sisteme düşen rakamlardır resmi rakamları 25 Şubat sabahı vereceğiz. Orada hangi kurum ne kadar almış net olarak göreceğiz.

YIL SONUNA KADAR 2 MİLYONA YAKIN İSTİHDAM

Şuanda rakamlar beklediğimizden daha iyi durumda. Şubat ayının tahmini rakamı 150 bin ve 2017’de hedefimiz asgari 1,5 milyon. Bu anlamda ilk gelen rakamlar bizi istediğimiz hedefe ulaştırabilecek şekilde duruyor. Bu rakamlarla beraber 2016 yılı hedefimizde olan ve eksi 500 bin olarak kalan istihdam hedefimizde artık olarak bu yıl içinde tamamlamış olacağız

YORUMLAR 31
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    işte bunun için anayasaya EVET denir
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana sağlık uzun ömür versin Reis
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    allahın izniyle kim doğru iş yaparza eninde sonunda her zaman sonsuzadek kazanır.cünkü galipolan allahtır.
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Amir sadece işi istesin. İşin nasıl ve ne şekilde yapılacağına müdahale edilmesin. Ata bin emri verilsin sadece. Nasıl nerede ne zaman ne şekilde binileceğine amir değil binici karar versin.
    Cevapla
  • galoo 7 yıl önce Şikayet Et
    maaşını devlet verdikten sonra bende yanimda eleman calistirabilirim. teknoloji ve sanayi gelişmedigi surece saglikli bir istihdam saglanmis olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle