'Milyar dolarları Türkiye'ye getirecek'

Türkiye'de önemli yatırımlarda bulunan işadamı El Kattan, Erdoğan güvencesinin Türkiye'ye milyar dolarları getireceğini söyledi.

'Milyar dolarları Türkiye'ye getirecek'
'Milyar dolarları Türkiye'ye getirecek'
GİRİŞ 21.02.2017 11:36 GÜNCELLEME 21.02.2017 11:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kocaeli'de önemli yatırımları bulunan işadamı Muhammet Abdülhamit El Kattan ve Türkiye'deki yatırım ortağı Burçin Şahin, Türkiye'ye yapmayı planladıkları yatırımları görüşmek üzere Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile bir araya geldi.

Kocaeli'de turizm ve gayrimenkul alanında maliyeti 70 milyon doları aşan önemli yatırımları bulunan, bununla birlikte cami gibi sosyal projeler üzerinde de çalışan Suudi işadamı Muhammet Abdülhamit El Kattan ve yatırım ortağı Burçin Şahin, başta Suudi Arabistan, Katar ve Fas’lı yatırımcı grubuyla Türkiye'ye önemli yatırımlar yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye sevdası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan güvencesi nedeniyle yatırımlarına özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra daha da ağırlık veren işadamı El Kattan, ülkemize çeşitli sektörlerde yapmayı planladığı yatırımlarla ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir araya geldi. Ekonomi Bakanı Zeybekçi tarafından özel olarak konuk edilen işadamı El Kattan ve yatırım ortağı Burçin Şahin, Bakan Zeybekçi’den Türkiye Cumhuriyeti’nin teşvikli sektörleri ve projeleriyle ilgili de bilgiler aldı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISIYLA MİLYONLARCA  DOLAR BOZDURDUK’

5 yıldır Türkiye’de ticari faaliyetler yürüttüklerini, Kocaeli’de özellikle turizm ve inşaat alanlarında yatırımlar yaptıklarını vurgulayan İşadamı El Kattan, Türkiye ile sadece ticari değil gönül bağlarının da olduğunu vurguladı. Türkiye sevdasından dolayı oğluna Türkiye anlamına gelen ‘Turki’ ismini verdiğini ifade eden El Kattan, “İzmit’te yaklaşık 70 milyon dolarlık yatırımla ofisler ve konutlar inşa ettik. Yaptığımız işler sadece al-sat değil. Özellikle yarım kalan,atıl olan yatırımlara değer katarak, yenileyerek yeniden canlandırıyoruz. Bizim Türkiye’de daha da çok yapmak istediğimiz iş var. Hatta Türkiye’de son yatırımımızı 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra yaptık. Çünkü Türkiye’ye ve bu ülkenin istikrarına çok inanıyoruz. Türkiye’ye çok güveniyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dövizle ilgili çağrısından sonra milyonlarca dolar paramızı bozdurup TL’ye çevirdik. Kar yada zarar etmeyi düşünmeden yaptık biz bunu. Çünkü biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Oğlumun adını Turki koydum. Biz, güzel yüzlü çocuklara Turki ismini veririz” dedi.

BAKAN ZEYBEKÇİ: GELECEĞİN EN HEYECAN VERİCİ ÜLKESİ TÜRKİYE

El Kattan başta olmak üzere özellikle Müslüman coğrafyasına, “Türkiye’ye yatırım yapın. Asla zarar etmezsiniz” tavsiyesinde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ‘kardeş’ yatırımlara daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bakan Zeybekçi, “Avrupa dahil bu coğrafyaya baktığımızda geleceği olan, yatırımcıya kazandıracak olan tek ülke Türkiye’dir. Geleceğin en heyecan veren ve en karlı ülkesi Türkiye. Biz son 15 yıl içinde her şeyi 3’e katladık. Önümüzdeki 15 yıl içinde bir daha katlayacağız. Ama Avrupa’da bu  böyle olmayacak. Onlar önümüzdeki 20 yıl boyunca yaşlanmaya devam edecek. Eksi faiz, enflasyon 0 seviyesinde ama tüketim artmıyor. Çünkü tüketecek adamı yok. Avrupa Euro’yu bilerek aşağıda, değersiz tutuyor. İhracatı artsın diye. Finans politikalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama yapamazlar” dedi.

YORUMLAR 1
  • Faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    Insaallah projellerinizle İzmitimiz biraz daha gelisecektir. Basarilar ve tesekkurler....
    Cevapla