Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolar 3,5'in altına iner

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez ülkelerine yaptığı kritik ziyaret dönüşü uçakta gazetelere önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolar 3,5'in altına iner
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolar 3,5'in altına iner
GİRİŞ 18.02.2017 07:03 GÜNCELLEME 18.02.2017 07:04
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Türkiye'de ilk kez kurulan Varlık Fonu ve Döviz kurları hakkında açıklama yapan Erdoğan, Varlık Fonu'nun kurulduğu andan itibaren doların düşüşe geçtiğine dikkat çekti.

HANİ ÇÖKÜYORDU TÜRKİYE EKONOMİSİ?

- Referandum sonrasında 2019’a kadar bazı düzenlemeler yapılır mı?

Tabii ki. Yasal düzenlemelerle nerede ne gibi tıkanıklık varsa çok daha rahat giderme imkânımız olacaktır. Hükümet, parlamento çok daha hassas olmak suretiyle gereken adımları atacaktır, çünkü Türkiye’nin artık sıçramaya ihtiyacı var. Bu konuda son derece umutluyum. Niye? 18 Mart Köprüsü’nün ihalesini yaptık. Şirketlerin, konsorsiyumların teklif için birbirleriyle yarıştıklarına şahit olduk. Hani çöküyordu Türkiye ekonomisi? İhaleyi 2 Koreli, 2 Türk firmadan oluşan konsorsiyum kazandı. Bedeli yaklaşık 12 milyar dolar. 16 küsur yıl burayı çalıştıracaklar. Ondan sonra? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne verecekler. Ekonomi çöküşte olsa, o ülkede kimse böyle bir yatırım yapmaz. Boğaz’ın altından 3 katlı tünelle ilgili hazırlıklar da sürüyor. Daha şimdiden “İhaleye girmeye hazırız” diyenleri görüyoruz. Keza Kanal İstanbul için de Türk firmaları, Japonlar, Koreliler vesaire “Biz varız” diyor. Ekonomisi çökmüş olan bir ülkede, BOT veya PPP sistemiyle bu tür yatırımları yapamazsınız. Biz güvenli bir limanız, bu insanlar da gelip ülkemizde yatırımlar yapıyor.

İNANIYORUM Kİ DOLAR 3.50’NİN ALTINA DÜŞECEK

- Hükümet ekonomiyi canlandırmak için teşvikler hazırladı. Dövizde bir gerileme oldu. Para, faiz politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Varlık Fonu büyük önem arz ediyor. Ama bazı malum kafaların, bu işlerden anlamadıkları için hazmedemediğini gördük. Bunlar geçmişte de Özal’ı anlayamıyordu. Şimdi dünyayla yarışan projeler yapıyoruz, aynı kafa bunlara da karşı çıkıyor. Bunları anlamakta zorlananlar Varlık Fonu’nu da anlayamıyor. Ne yaptı Varlık Fonu? Ciddi güç kattı Türkiye ekonomisine. Ama o kadar cahiller ki tutup bunun bir özelleştirme olduğunu iddia ediyorlar. Ne alakası var? Elden çıkarılan bir şey yok ki. Bunların hepsi karşı tarafa bir tür teminat. Varlık Fonu ayrıca ortaklığa da girebiliyor. İkili ortalıklar, üçüncü ülkelerle farklı ortaklıklar suretiyle gücünüze güç katıyorsunuz. Çeşitli imtiyazlar elde ediyorsunuz. Nitekim ilanı yapılır yapılmaz dolarda düşüş başladı. Ben inanıyorum ki 3.50’nin de altına düşecek. Niye? Türkiye’ye girdiler durmayacak, bunu göreceğiz. Dedim ya, Türkiye ekonomik açıdan hâlâ güvenli liman. Büyümede de inşallah öyle korkulacak bir durum olmayacak.

 

YORUMLAR 48
  • Türk Mücahid 7 yıl önce Şikayet Et
    bence ; 3,00 - 3,20...arasına 20-nisanda iner !!!
    Cevapla
  • Ekonomist 7 yıl önce Şikayet Et
    Elinizde ki dolar ve Euro yu çıkarın... Demedi demeyin.
    Cevapla
  • Dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 2.5 olmadıkça sıkıntı devam eder.
    Cevapla
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Dolar .Euro yoksul da yok. Önce iş aş çalışalım üretelim tüketelim.
    Cevapla
  • bülent 7 yıl önce Şikayet Et
    kafir ABD sonun gelecek...
    Cevapla
  • Mete 7 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAh :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle