Türkiye'nin yeni gümrük birliği ortakları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arabistan ziyaretinde Körfez ülkeleriyle serbest ticaret gündem maddeleri arasında yer aldı. Bunun sağlanması durumunda bölgesel bir gümrük birliği olacak.

Türkiye'nin yeni gümrük birliği ortakları
Türkiye'nin yeni gümrük birliği ortakları
GİRİŞ 16.02.2017 09:49 GÜNCELLEME 16.02.2017 10:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinde Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ile ilişkiler önemli gündem maddeleri arasında yer aldı.

Türkiye’nin, KİK ile serbest ticaret anlaşmasını 2017 içinde tamamlanıp imzalanmasını arzu ettiği ifade edildi. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in konuya sıcak baktığı ve ilgili kişilere talimatını verdiği bildirildi. Körfez ülkeleriyle ekonomik anlamda ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye tam destek verdiği ifade edildi.

KİK İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ'

Bahreynli yetkililerin de sıcak baktığı konuya ilişkin Ekonomi Bakanlığı’nın ilgili çalışmaları takip edeceği belirtildi. Bunun sağlanması halinde bölgesel bir gümrük birliği imkanı olacak ve böylece özellikle de KİK ülkeleriyle ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılması noktasında Türkiye aktif hale gelebilecek.    

KÖPRÜ DAVETİ

Türkiye-Suudi Arabistan Koordinasyon Kurulu çerçevesinde Türk firmalarının ülkede daha fazla iş alması konusu da gündeme geldi. Suudi Arabistan ile Bahreyn arasında ortak ikinci köprü yapılması konusunda Türk firmalarını Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife davet etti. Bu doğrultuda Türkiye’den bir teknik heyetin hem bu proje hem de diğer önemli alt yapı projeleriyle ilgili görüşmeleri yapması bekleniyor. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 4
  • I Y I 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis uyanık adam vesselam.
    Cevapla
  • mazlum 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletin denetim mekanizması sıfır mağdur olan çalışan asgari ücretli çalışan garibim avukata verecek para olmadığından hak arayamıyor. bakanımızda işçinin hakkına çizik çekiyor. Ben akp oy veren biri olarak bu adaletsizliği kınıyorum. SGK içler acısı ve hiç adil bir çalışma değil.
    Cevapla
  • evetmişhayırmış 7 yıl önce Şikayet Et
    sizin oyunuz hiç önemli değil siz evet deseniz ne olur hayır deseniz ne olur bu düşüncelerinizle 15 sene öncesini araştırın bugünlere tövbe edersiniz tövbe belliki yaşınızda 15 dir hem öyle hem böyle anlayana ...
    Cevapla
  • volkan 7 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle haklisin kardesim.patronlarin onune attilar bizi.zulum gorusyoriz hakkimizi.arayamiyoruz.hepsi olmus birer freun.karun adaletsizlik.diz boyu.bu oyimuda evet diyecegim ondan sorasinida daha zor alirlar.benden oy
    Cevapla