Ocak ayında bütçe 11,4 milyar TL fazla verdi

2017 Yılı Ocak Ayı Bütçe Değerlendirmesi yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, " Bütçe yeni yılın ilk ayında güçlü bir performans sergilemiştir" dedi.

Ocak ayında bütçe 11,4 milyar TL fazla verdi
Ocak ayında bütçe 11,4 milyar TL fazla verdi
GİRİŞ 15.02.2017 11:10 GÜNCELLEME 15.02.2017 11:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bakan Ağbal "Ocak ayında bütçe 11,4 milyar TL fazla vermiştir. Faiz dışı fazla 18 milyar TL olmuştur. Bütçe giderleri yılsonu hedeflerimizle uyumlu seyretmektedir. Ocak  ayında toplam harcamalar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde  11,3 artarak 47,3 milyar TL olmuştur. " dedi.

Faiz hariç giderler ise aynı dönemde yüzde 10,4 artarak 40,8  milyar TL'ye ulaşmıştır. Bütçe gelirleri hem vergi hem de vergi dışı gelirlerin etkisiyle  güçlü bir performans sergilemiştir. Ocak ayında bütçe gelirleri yüzde 25,8 oranında artarak ve 58,8 milyar TL'ye ulaşmıştır. Bu dönemde vergi gelirleri yüzde 22 oranında artarak 48,4 milyar TL, vergi dışı  gelirler ise yüzde 47,2 oranında artarak 10,4 milyar TL olmuştur."

YORUMLAR 7
  • AHMET İNCE 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz türkler neyi zamanında ödedikki vergimyi ödeyelim Yapılacaksa şartsız şutrsun yapılsın kafa karıştıracak şeyler bu ülkede iş yapmaz
    Cevapla
  • mehmet.z 7 yıl önce Şikayet Et
    hikaye bir kuruş düşmeyecek fiyat.özellikle istanbulda hiçbirşeyin fiyatı düşmez devamlı artar.
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet olsun diye bir şeyler karalayan arkadaşlar Milleti güldürüyorsunuz. Esnafın ağlamadığı bir zaman yoktur. Evini yeniler arabasını yeniler iş yerini yeniler ama hep ağlar. Gerçekte kriz demek 2001 gibi 23 bankanın batması Devletin emekliye memuruna maaş verememesi borçlarını ödeyemez hale gelmesi, insanların alış veriş yapamaması iş yerlerinin kiralarını ödeyemez hale gelmesi. Doların %300 artması anlamına geliyor. Dolar %25 arttı diye kriz olmaz. Sizin anlayacağını ekonomik kriz çıkması için doların 9000-10.000 arasına gelmesi gerekir. Buradan size ekmek çıkmaz.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden krizdeyizya satışlar çok düştü.esnaf ağlıyor.
    Cevapla
  • furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan ne krizi be herkeste ev araba alayı var herşeyiniz var darbeden sonra ble dükkan açtık sabahına n e krizi sen kriz görmemişsin git 93 ve 2001 krizlerine bak 70 cente myhatçtık
    Cevapla
  • anlam 7 yıl önce Şikayet Et
    11 milyar dolar kaynağı belirsiz para girmişti o olmasın.?
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka , Bütçe diyor. Yani TL hesabı. Yani devletin aldığı ve harcadığı. Dolar hesabı ile karıştırma. 11 milyar dolar girse bile devletin kasasına gelir olarak girmedi ya. Ya arkadaş bir senede bütçe fazlası ile kapatalım. Şu borçtan kurtulalım. Ülkeyi borçtan kurtarmak AK Partinin ilk vaatlerindendir. Unutmadık. Unutturmayacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle