FED Başkanı konuştu, dolar yeniden hareketlendi

FED Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımıyla ilgili 'çok beklemek doğru olmaz' şeklindeki sözlerinin ardından dolar yeniden yukarı yönlü hareketlendi.

FED Başkanı konuştu, dolar yeniden hareketlendi
FED Başkanı konuştu, dolar yeniden hareketlendi
GİRİŞ 14.02.2017 19:05 GÜNCELLEME 14.02.2017 21:45
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın, "faiz artırmada uzun süre beklemenin doğru olmayacağı" yolundaki konuşması üzerine, gün içinde büyük ölçüde gerileyen doların yönü yeniden yukarıya döndü.

BİR ANDA FIRLADI, ARDINDAN YENİDEN DÜŞÜŞE GEÇTİ

Yellen'ın konuşması öncesinde 3.6393 liraya kadar gerileyen dolar 3 kuruş dolayında bir artışla 3.6809 liraya kadar yükseldi. Ancak dolar kısa süre içinde yeniden aşağı yönlü hareket etmeye başladı.

Dolar saat 21:45 itibariyle 3.65 civarında seyrediyor.

YELLEN: FAİZ ARTIRIMI İÇİN FAZLA GECİKMEYELİM

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD Senatosu'nda yaptığı konuşmada, Fed'in faizleri yükseltmekte gecikmesi durumunda, ekonomideki olası gelişmelere hızlı tepki vermekte zorlanacağı uyarısında bulundu.

Yellen, böyle bir gecikme sonucunda, hızlı faiz artırımlarına zorlanabileceğine ve böyle bir durumda da ekonomide yeniden bir daralma riski doğabileceğine dikkat çekti.

YORUMLAR 22
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Üfürükten nem kapan piyasa...
    Cevapla
  • hacamat 7 yıl önce Şikayet Et
    Kadinin teki aciklama yapiyor dolar yukseliyor
    Cevapla
  • sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    doları provoke eden şirketlere ve kişilere VATANA İHANETTEN YADA FETÖ den derhal soruşturma açılmalıdır. bu ülkenin geleceği ile oynamaya ne FETÖ şeytanının ne de herhangi bir TÜSİADçının hakkı yoktur. FETÖnün vatan özlemi çok yakında sona erecektir
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin? yakında içerden dolar ile oynayanlar tek tek içeri alınacaklar ,çünkü tesbit edildiler... izleniyorlar?.
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu çift başlılık bile ABD dolarının düşme sebebi. Benim tahmini üç vakte kadar fena çakılacak. Eğer Çin dolar alıp manuple etmezse. Dolar değerli kalsın diye habire dolar stokluyor ama mutlaka patlayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle