Lise öğrencilerine 1000 TL maaş müjdesi! Şartları ve tüm detayları

2017 yılı itibariyle Meslek lisesi öğrencileri için geliştirilen yeni sisteme göre, üretim yapan öğrenci, aylık 1000 TL civarında gelir elde edebilecek. Peki hangi öğrenciler maaş alacak? İşte şartları ve tüm detayları

Lise öğrencilerine 1000 TL maaş müjdesi! Şartları ve tüm detayları
Lise öğrencilerine 1000 TL maaş müjdesi! Şartları ve tüm detayları
GİRİŞ 13.02.2017 09:57 GÜNCELLEME 13.02.2017 09:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meslek liselerine maaş sistemi şu an yalnızca özel meslek liselerinde geçerli olacak. Motorlu araçlar, makine, kimya, hayvan yetiştiriciliği gibi alanlarda üretim yapıp satışa sunabilecek olan öğrenciler, saatlik brüt 11 TL kazanç sağlayacak. İşte, lise öğrencilerine 1000 TL maaş fırsatı!

YARIYIL TATİLİNDE İŞ

Öğrenci hafta içi günlerde en fazla 3 saat, cumartesi günü ise en fazla 8 saat, yarıyıl ve yaz tatillerinde ise pazar günleri hariç günde en fazla 8 saat çalışabilecek. Buna göre yarıyıl ve yaz tatillerinde çalışmadan bir öğrenci eğitim görürken ayda bin TL maaş alabilecek. Sadece yaz tatillerinde ve yarıyıl tatilinde çalışan bir öğrenci ise toplam 6 bin 688 TL ücret alabilecek. Öğrencilere ürettiğini satma imkânı verilen özel meslek liseleri ise biyomedikal, elektrikelektronik, endüstriyel otomasyon, gıda, hayvan yetiştiriciliği, kimya, makine, matbaa, metal, mobilya, motorlu araçlar, tarım, tekstil, tesisat ve yenilenebilir enerji, bilişim, gemi yapımı, inşaat, kuyumculuk, metalürji, plastik, raylı sistemler, seramik cam, tarım ve uçak bakım alanları olarak belirlendi.

YORUMLAR 1
  • Çırak 7 yıl önce Şikayet Et
    Meslek Lisesi öğrencilerinin stajları için yapılan sigortaların, normal sigorta başlangıcı olarak kabul edilmelidir. Bu sigorta tarihlerine göre emekliliğe hak kazanmaları daha uygun olur ve meslek liselerine olan rağbeti artırır. Bunun sonucunda da sanayinin ihtiyacı olan kalifiye eleman bulmak kolaylaşır.
    Cevapla