Trump'tan Rusya konusunda 'U' dönüşü

Bugüne kadar Rusya'ya yaptırımların kaldırılabileceği sinyalini veren Trump yönetimi, Senato'dan gelen baskıların da etkisiyle söylemini değiştirdi ve sertleştirdi.

Trump'tan Rusya konusunda 'U' dönüşü
Trump'tan Rusya konusunda 'U' dönüşü
GİRİŞ 09.02.2017 12:00 GÜNCELLEME 09.02.2017 12:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başkan Trump'ın basın sözücüs Sean Spicer, yaptırımların kaldırılmasının Kırım şartına bağlı olduğunu söyledi. Bir soruyu yanıtlayan sözcü, "BM'deki temsilcimiz bu konudaki duruşumuzu net olarak açıkladı: Rusya Kırım'dan çıkmadığı müddetçe yaptırımlar gözden geçirilmeyecek" dedi. 
 
Reuters ajansı, bu sert açıklamanın Trump yönetimine Senato'dan gelen baskının neden olduğu yorumlarını öne çıkardı.
 
ABD'li senatörlerin, Başkan Donald Trump'ın Rusya'ya yaptırımları kaldırmasını engellemek için Kongre'ye veto hakkı getirecek bir yasa tasarısı sunacağı belirtildi. CNN'in haberine göre, senatörlerin bugün sunmayı planladığı 'Rusya Gözden Geçirme Yasası' tasarısı, Trump yönetimine yaptırımları kaldırma kararının gerekçeleri hakkında bir rapor sunma zorunluluğu getiriyor. 120 günlük bir gözden geçirme süresi de tanıyacak olan tasarı, nihai onay yetkisinin ABD Kongresi'ne verilmesini öngörüyor.
 
Tasarıya destek veren senatörlerden Cumhuriyetçi Parti Florida Senatörü Marco Rubio, 'Rusya, Ukrayna'dan çekilmeden önce' Beyaz Saray'ın yaptırımları kaldırma kararına karşı çıkma konusunda Senato'daki desteğin yüksek olduğunu kaydetti.
 
Geçen hafta ABD, siber saldırılar nedeniyle Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) yönelik uygulanan yaptırımları hafifletmişti.
 
ABD Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, FSB'nin 'bilgi teknolojisi ürünleri' için verdiği 'sertifika ve izinlerinin talep edilmesi, alınması, kullanılması ve lisans için ödeme yapılmasına' izin verildiği kaydedilmişti. 

YORUMLAR 2
  • ZOR65 7 yıl önce Şikayet Et
    yakında tamamen üst aklın hizmetcisi olur !!!
    Cevapla
  • trumpet 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten öyle...
    Cevapla