Portekiz'den Türkiye'ye çağrı!

Portekizli müsteşar Celeste Mota, ülkesinin Türkiye için Avrupa'ya girişte anahtar konumunda olduğunu belirterek iş adamlarına çağrı yaptı.

Portekiz'den Türkiye'ye çağrı!
Portekiz'den Türkiye'ye çağrı!
GİRİŞ 07.02.2017 17:46 GÜNCELLEME 08.02.2017 16:43
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

AB ile vize muafiyeti ve gümrük birliği konuları uzun bir süredir tartışılırken Portekiz'den ilginç bir çağrı geldi. Portekiz Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Celeste Mota, Türkiyeli yatırımcıları Portekiz'e yatırıma çağırdı.

Celeste Mota, iki ülkenin ticaret hacimlerindeki hareketin artmasına rağmen istenilen düzeyde henüz gelemediğine işaret ederek, Portekiz'in 10 milyon nüfuslu küçük bir ülke olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

AVRUPA VE PORTEKİZCE SAHASINA GİRİŞ KAPISI

Mota, Portekiz'in, Türkiye için Avrupa pazarına giriş kapısı olduğunu ifade etti. Ayrıca 250 milyon kişiden fazla Portekizce konuşulan pazar için de aynı durum söz konusu.

YABANCI YATIRIMCIYA OTURMA İZNİ

Ülkesinin yabancı girişimcilere sağladıkları çalışma ve oturma izinleriyle yatırıma elverişli bir ülke olduklarını aktaran Mota, iki ülkenin ekonomik ve yaşam koşullarının benzediğini dile getirerek, "Türk iş adamlarının yatırım yapılabileceği birçok sektör var.'' dedi.

Mota, emlak, yenilenebilir enerji gibi sektörlerde işbirliği yapılabileceğini belirterek, ''Bütün Türk iş adamlarını Portekiz’e davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 25
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Reklam haber
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın işine bak o kibirli AB batmak üzere kaçan kaçana
    Cevapla
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu güne kadar üzerinde protekiz malı yazan hiçbirşey görmedim. Adamlar bizim 20 sene önceki halimizi yaşıyorlar. Turizm olmasa tamamen sefiller. Boşverin bizim onlara ihtiyacımız yok.
    Cevapla
  • arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    istemiyoruz o kapıdan içeri giren çıkıp kaçmaya çalışıyor.biz neden girelim.aptalmıyız.
    Cevapla
  • Kahtalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes avrupadan kaçıyor biz niye giriyormuşuz anlamıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle