Erdoğan'dan bir talimat daha!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada ekonomi dünyasına istihdam çağrısı yaptı. Aynı konu için valilere de kürsüden talimat verdi.

GİRİŞ 07.02.2017 13:50 GÜNCELLEME 07.02.2017 16:03
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası'nda konuştu. Yükselen işsizliği düşürmek için çağrıda bulunan Erdoğan, bu çağrıyı 'milli seferberlik çağrısı' olarak nitelendirdi. Erdoğan ayrıca, istihdam konusunda valilere de kürsüden talimat verdi.

İSİM İSİM ÇAĞRI YAPTI 

Bazı şirketlere isimlerini vererek seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu kahraman millete karşı borcumuzu ödeyebilmemiz için bir fırsat var. O fırsat istihdamı artırarak son dönemde yeniden yükselişe geçen işsizliğin önüne geçmek. Ben tabi en az bir derken dar kapasiteli işletmeleri kastediyorum. Yüzlerce işçi çalıştıran biri daha önemli bir katkı sağlayacak. Bu işin bereketi var. Bu işi Konukoğlu açar, ardından Sabancı, Kale grubu gelecektir. Tabi Koç grubu burada boş durmayacak. Bakın buradan çağrıyı daveti yaptık.''

'MART SONUNA KADAR TAMAMLANSIN'

Mart ayı sonunda işsizliğin aşağıya çekilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, ''Hep beraber el ele vermek suretiyle gecikmeden süratle adımı atıp, eleman alımlarını başlatarak mart sonuna kadar Türkiye bu konuda ciddi bir dönüşümü yakalamış olsun. Bunu sizlerle özellikle paylaşmayı milli bir seferberlik ilanı olarak telakki ediyorum. Bu seferberliğin aktörleri olarak da sizleri görüyorum.'' ifadelerini kullandı.

VALİLERE TALİMAT

''Bu sefer İnşaallah, 2010 - 2011'deki rekoru da kıracağız. İnşaallah, 2017 sonunda her ilin her sektörün istihdam şampiyonlarını ödüllendireceğiz.'' ifadeleriyle yeni bir istihdam rekoru isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan valilere de talimat verdi.

Erdoğan ''Valilere talimatı veriyorum. İstihdam seferberliğine, şehirlerimizin tamamı etkin şekilde katılacaktır. Başbakanımıza sesleniyorum, belediyelerimizin de bu istihdam seferberliğine katkıda bulunmasının gereğini ifade ediyorum.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR 42
  • Meh erars 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimizi milletimizi vatanımızı korusun inşaallah. Sayın Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • abdulkadir 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede işsiz yok. herkesin işi var buna emin olun.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan diyor eflasyon faizle doğru orantılı diye.çözüm ne para basma politikasını değiştirmek.ne zaman milli para bastık o zaman tam özgürlük demek.derece kuruluşlarına sana ne diyor cumhurbaşkanı sanane olur mu adamları beslenme kaynağına çomak sokuyorsun.ya bu ülke demokratik ülke değil mi ozaman hem faizli hem faizsiz para bassınlar isteyen onu kullansın istyen diğerini.ya para durduk yere değer kaybetmesi ne saçma şey.
    Cevapla
  • Eyt mağduru 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan konuşunca topluma heyecan veriyor. Işallah devlet kamuya işçi almaz az çalışma cok para alıyorlar. Zaten torpil i olan giriyor.
    Cevapla
  • liceli 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal reis be varlığın yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle