Erdoğan’ın çağrısına ilk destek geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta turizm zirvesinde yurt dışında yaşayan gurbetçilere yaptığı ‘Komşunu da al gel’ çağrısına ilk destek restoran sektöründen geldi.

Erdoğan’ın çağrısına ilk destek geldi
Erdoğan’ın çağrısına ilk destek geldi
GİRİŞ 06.02.2017 15:30 GÜNCELLEME 06.02.2017 15:30

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan turizm temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda “Yurt dışındaki vatandaşlarımızın tamamını ülkemizin fahri büyükelçisi kabul edildiğini ve bu bağlamda ‘Komşunu da Al Gel’ kampanyasının başlatıldığını dile getirdi.

Halen yurt dışında yaşayan 5 milyon vatandaşımıza seslenen Erdoğan; Sıla-i rahimin devam etmesini, bu sebeple dünyanın her neresinde yaşarsa yaşasın Türkiye ile bağların koparılmaması gerektiğine dikkat çekti. Gurbetçilere tatillerini ülkemizde geçirmeye davet ederken, izinlerinden en azını “Türkiye evimiz, vatanımızı ziyaret edelim” anlayışla yaşamaları gerektiğini iletti.

6 ŞUBEMİZDE, TÜRKİYE’DE DÜĞÜN YAPAN GURBETÇİ GELİN VE DAMATLARI MİSAFİR EDECEĞİZ

Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığının bizzat kendisinin himayesinde sektörle iş birliği içinde başlattığı kampanyaya restoran sektöründen ilk destek geldi.

Ramazan Bingöl Et Lokantaları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl: “Hedefe ulaşmak için başlatılan bu seferberlik el birliği içinde dalga dalga büyütülmeli. Özellikle bir yıl içerisinde Türk vatandaşlarımızca 50 binden fazla düğün yapılıyor. Oldukça yüksek bir rakam. Ülkemizin kalkınabilmesi ve tanıtımı için gurbetçi vatandaşlarımıza bu konuda oldukça büyük iş düşüyor. Bizde bu bağlamda yurt dışında yaşayan ancak düğünlerini ülkemizde yapmaya karar veren hemşerilerimize 6 şubemizde özel indirimler yapacağız. Ayrıca gelin ve damadı da misafirimiz olarak ağırlayacağız. Sözlerine turizmin; deniz, kum, güneş kadar mutfak kültürü ile de yakından ilintili olduğunu vurgulayarak devam eden Bingöl, “Komşunu da al gel“ kampanyasına gönülden destek verdiklerini iletti.