Fitch'i takmadılar! Dünya devinden Türkiye kararı

Fitch'in Türkiye için açıkladığı 'yatırım yapılamaz' notu adeta suya düştü. Mercedes Benz'den sonra dünyaca ünlü bir marka daha Türkiye'deki yatırımlarını artırma kararı aldı.

Fitch'i takmadılar! Dünya devinden Türkiye kararı
Fitch'i takmadılar! Dünya devinden Türkiye kararı
GİRİŞ 06.02.2017 15:37 GÜNCELLEME 06.02.2017 23:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Standart & Poor's ve Fitch Ratings'in açıklamalarına rağmen dev markalar bir bir Türkiye yatırım kararı alıyor.

Bir süredir Türkiye'nin notunu 'yatırım yapılamaz' seviyesinde tutan S&P, geçtiğimiz hafta not görünümünü de negatife çekerek daha fazla indirime gidebileceği sinyalini verdi. Fitch de, bu açıklamadan saatler sonra Türkiye'nin notunu 'yatırım yapılamaz' seviyesine indirdi. Dünya devi markalar ise her iki kuruluşa nispet yapar gibi peş peşe Türkiye'deki yatırımlarını arttıma kararı alıyor.

Alman otomotiv markası Mercedes Benz, geçtiğimiz günlerde aksaray'daki yatırımlarını kapasite olarak iki katına çıkarma kararını açıklamıştı. Şimdi ise Güney Koreli Hyundai, enerji alanında Türkiye'ye bir üs kurup 50'den fazla ülkeye ihracat yapmaya hazırlanıyor.

'TÜRKİYE HALA GÜVENLİ LİMAN' 

Güney Koreli marka Hyundai, enerji sektöründe Türkiye'de Ruha Elektrik ile çalışıyor.

Ruha Elektrik Türkiye Genel Koordinatörü Sinan Adıgüzel, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye bazı çevrelerin aksine yatırım açısından güvenli bir liman olarak görülüyor. Bunun göstergeleri olarak Hyundai'nin  enerji sektöründe ülkemize böyle bir yatırım yapması gösterilebilir." diye konuştu. 

'ÇEVRE ÜLKELERE İHRACAT'
 
Adıgüzel, “Ülkemizde üretilecek Hyundai marka devre kesici, kontaktör, kompak şalter, termik röle gibi ürünlerin Türkiye üzerinden başta Avrupa, Rusya ve Orta Doğu olmak üzere 50'den fazla ülkeye ihracatı yapılarak ülkemizin prestiji artacak ve ülke ekonomisine çok önemli katkıları olacaktır." açıklamalarında bulundu.

Öte yandan fabrikanın İstanbul Silivri'ye kurulması planlanıyor.

KAYNAK: İHA, HABER7
YORUMLAR 10
  • mugla lı 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyem hala güvenilir Liman degil .... DAHA DA güvenilir Liman bunu soyleyemiyorlar
    Cevapla
  • avrupa 7 yıl önce Şikayet Et
    almanyanin sadece adi var. ingiltere ve abd kontrolunde bir ulke hala abd ve ingiltere ustleri var ellibinden fazla yabanci askeri gucde almanyadan bagimsiz abd ingl. ustlerinde yerlesmekte .
    Cevapla
  • Alican 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu an dünyanın sayılı istikrarlı ülkelerinden biriside Türkiyedir..Paralelin boynunu kırdık ancak geberen yılan gibi sadece kuruk kısmı kaldı bunuda inşallah nisanda kıracağız..Kıramayan almanya,fransa ve italya düşünsün...Bence hiç bir zaman kıramayacaklar.Onlarda bu cesaret ve basiret asla yok.Bütün siyasi geleceklerini bir avuç terörist ve hainin tezgahlayacağı oyuna bağlamış durumdalar..İt ürür kervan yürür..
    Cevapla
  • laedri 7 yıl önce Şikayet Et
    hyundai candır.. güney korelidir kendisi.. onun için ayrı bir candır.
    Cevapla
  • insan 7 yıl önce Şikayet Et
    allah allah çok şaşkınım şuan demek koreliymişler içinden mi peki
    Cevapla
  • zeki 7 yıl önce Şikayet Et
    alcak almanlar ;)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle