3 dev şirket daha varlık fonuna devredildi

THY, Turk Telekom ve Halkbank hisseleri Varlık Fonuna devredildi

3 dev şirket daha varlık fonuna devredildi
3 dev şirket daha varlık fonuna devredildi
GİRİŞ 06.02.2017 09:24 GÜNCELLEME 06.02.2017 18:42
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türkiye Varlık Fonu'na bugün de yeni devirler oldu. THY'nin yüzde 49.12'si ile Halkbank'ın yüzde 51.11'i Varlık Fonu'na devredildi.

Dün de Bakanlar Kurulunca, bazı şirket hisseleri Türkiye Varlık Fonuna aktarılmıştı.

YORUMLAR 62
  • İhsan Berat 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu fonu yönetecek beyinleri neden tartışmıyorsunuz!
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    norveç gibi dünyanın kutbunda yer alan bir ülke bile varlık fonunda dünyanın zirvesinde ve norveç fonu ülkesinin dışında 9000 bin üzerinde şirket ortaklığı olan bir büyüklüğe ulaşmış ve halkının refahı için ilerletmeye çalışıyor adamlar, biz geç kaldık, zamanında başbakan erbakan havuz sistemini getirmişti, bu sistemi havuz sistemi gibi yapabilir ve borçlanmadan yeni yatırımlar ile büyütülürse ilerleyebilir. yoksa yazıda kalır ilerde o yüzden profesyonel hak ve hukuk bilenler tarafından işletilmeli ki ülkeme faydalı olsun, hayırlı olsun şimdiden
    Cevapla
  • cihad 7 yıl önce Şikayet Et
    satmak yerine teminat gostermektir bir nevi.. yani ciddi bir krizde elden giderse Allah korusun hisseler yabancılara uçar gider... THY zarar etti teminat gosterdiler, vergiler dusmez benzin mazot dusmez, gercekci olalim
    Cevapla
  • leyla 7 yıl önce Şikayet Et
    Varlık fonu ekonomist proflar tarafından yönetilmeli, çok tehlikeli bir konu eğer kötü bir yönetim olursa fona devredilen kurumlar batar, ülkenin eli kolu bağlanır ekonominin savunma sistemi çöker. varlık fonu çok iyi denetlenmeli, tecrübeli insanlar yönetmeli. ve kesinlikele denetlenmeli ve sorumlulara ciddi yaptırımlar getirilmeli kafasına göre hareket etmemeli. para ve güç insanları zehirleyebilir aman dikkat diyem.
    Cevapla
  • asa 7 yıl önce Şikayet Et
    havuz sistemi ile varlık fonunun arasındaki fark. varlık fonunun temel amacı devleti borçlandırmaktır.. havuz sisteminin temel amacı devleti borçlandırmamaktır.. inşallah anlaşılmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle