ABD'li şirket o ilde altın aramaya geliyor

ABD'li maden şirketi Centerra Gold firması, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde maden arama ve sondaj çalışmaları yapmak için işlemlere başladı.

ABD'li şirket o ilde altın aramaya geliyor
ABD'li şirket o ilde altın aramaya geliyor
GİRİŞ 04.02.2017 12:04 GÜNCELLEME 04.02.2017 12:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Centerra Madencilik'in Türkiye'deki ortağı olduğu iddia edilen ve merkezi Kayseri'de bulunan Öksüt Madencilik ile birlikte hazırladıkları proje kapsamında Alaplı'nın Aşağıdağ köyü Çanakcı Dere mevkiinde maden arama ve sondaj çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir proje sunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelenen projeye 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi. Merkezi İstanbul'da bulunan Akca Çevre Mühendislik Danışmanlık şirketi tarafından hazırlanan 570 bin liralık projede Aşağıdağ köyü Çanakçı Dere mevkii IV. Grup 3229049 erişim nolu sahada maden, petrol ve Jeotermal kaynak arama projeleri, (sismik, elektrik,manyetik, elektromanyetik, jeofizik yöntemle yapılan aramalar hariç) yapabilecek.

KAROTLU SONDAJ

Alaplı ilçesine yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağıdağ köyünde altın heyecanı yaşanıyor. Bir taraftan proje alanına ait arama ruhsatı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından arama süresinin hala devam ettiği belirtildi. Ruhsat sahasındaki sondaj çalışmasında 96 mm çapında. Sondajın ise karot alınarak yapılması planlanıyor.

Proje kapsamında sondaj faaliyeti esnasında projede 10 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • tihs 7 yıl önce Şikayet Et
    milleti böyle uyutuyorsunuz altın kendin çıkarsana
    Cevapla
  • mami 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadas yil olmus 2017 tamam doğrular var guzel ama elin abd lisinin zonguldaktaki komurden ona ne biz cikaralim dunyaya neydan okuyoruz diyoruz gelişen bir ulkeyiz duyoruz kendi madenini elin hıyarlarina verirsen cikda gelişiriz
    Cevapla
  • caylak 7 yıl önce Şikayet Et
    bulurlar madeni ve sonra burda birsey yok diye kapatirlar
    Cevapla
  • aysan 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden Abd hala emperyalistler sahnede.Yıllarca ortadoguyu sömürdüler yetmedimi?Neden biz çıkaramiyoruz zaten yıllarca yabanci firmalar Türkiyede hereçesit maden çıkardi bunun teknigi ögrenilemedimi.Biz gidip Abd de altin çikartabilirmiyiz?
    Cevapla
  • yilmaz altun 7 yıl önce Şikayet Et
    sakın siz aramayı zam yapin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle