Beyaz eşyada indirim yüzde 20'yi bulabilir

ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kolbaşı, beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde ÖTV'nin sıfırlanmasıyla ilgili konuştu.

Beyaz eşyada indirim yüzde 20'yi bulabilir
Beyaz eşyada indirim yüzde 20'yi bulabilir
GİRİŞ 04.02.2017 10:57 GÜNCELLEME 05.02.2017 09:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan özel tüketim vergisinin (ÖTV) 30 Nisan'a kadar sıfıra çekilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Kolbaşı, "Sektörde ÖTV yüzde 6,7. Firmalar da bunun üzerine 5 ila 12 puan arasında bir şey ilave etse, tüketicilere yansıyan fiyatlarda yüzde 15 ila 20 arasında bir indirim olabilir." dedi.

SEKTÖR NASIL KARŞILADI?

Sektördeki tüm oyuncuların alınan kararı çok olumlu karşıladığını ifade eden Kolbaşı, "Çünkü ciromuzun yüzde 30'dan fazlasını Anneler Günü'nden önce yaparız. Dolayısıyla kararın bu döneme denk geliyor olması, cironun artışı açısından da faydalı olacak." diye konuştu.

Daha önce, 2009'da benzer bir indirimin yapıldığını hatırlatan Kolbaşı, o dönem yapılan indirimin satışlara pozitif yansıdığını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • yilmaz altun 7 yıl önce Şikayet Et
    beyaz esya da katta yatta indirim yapacağınıza ekmeğe suya yapın zenginciler
    Cevapla
  • Boztepe52 7 yıl önce Şikayet Et
    Baskan sevgili abim neden hep devletin payi madem iyi hesaplama yapmissin mesala beko nun malzemeleri Türkiyeden rahat yüzde kirkbesin altinda Almanyada bunu ülkede yapsada Bosch veya siemes ne bilim digerlerinden he sayin büyügüm bizim ülkemiz insani cokmu zengin yazacak cok sey var ama nafile
    Cevapla