Son dakika erken emeklilik detayları! EYT haberler 13.02.17

Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında son durum ne? Yeni yıl ile birlikte binlerce kişi erken emeklilik hakkında tüm detayları merak ediyor? İşte son dakika erken emeklilik EYT haberleri

Son dakika erken emeklilik detayları! EYT haberler 13.02.17
Son dakika erken emeklilik detayları! EYT haberler 13.02.17
GİRİŞ 13.02.2017 11:06 GÜNCELLEME 13.02.2017 11:06
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

13 Şubat pazartesi günü itibariyle emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişme var mı? Binlerce kişi Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığından gelecek haberlere gözünü dikti. 

Emeklilikte yaşa takılanlarda son durum nedir? sorusuna istinaden, beş yüzbine yakın vatandaşımızın büyük bir merak içinde beklediği 'emeklilikte yaşa takılanlar' kısa adıyla 'EYT' ile ilgili tüm son gelişmeler haber7.com'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilik için yaş bekleyenlere ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

"Yaşı bekleyenler beklemeye devam edecek. Bunu daha önce de söyledim. Benim için çok kolay bir cümle değil. Avrupa'da hangi ülkeyi alırsanız alın, OECD ülkelerinin tamamında en alt emeklilik yaşı 65'tir. 64,5 yaşının altında emekli bulamazsınız. Bizde 37 yaşında emeklilerimiz var. OECD üyesi ülkelerin ortalama emeklilik yaşı 72. Bizim şu anda yeni yeni 52 oldu. 49'lardan 52'ye geldik. 2023'te bu 55'lere geliyor. Hedefimiz 2036'da 58'lere, 60'lara gelmek. 2046'da ancak 65'e geleceğiz. OECD üyesi ülkeler emeklisine ortalama 17 yıl maaş öderken, biz 27 yıl maaş ödüyoruz. Evet benim de gönlüm vermekten yana ama kimden neyi veriyoruz, bize kaybettiği, ödettiği bedel ne? Onu hep beraber paylaşmamız lazım." dedi

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İLE İLGİLİ GELİŞMELER

Emeklilikte Yaşa Takılanların 2017 için umutlu olsa da, Naci Ağbal EYT için açıklama yapmadı. Hükümet kanadından da EYT için bir açıklama gelmiş durumda değil. Fakat önümüzdeki günlerdeki referandum süreci ve pek çok farklı çalışan yasası'nın çıkacak olması EYT Mağdurlarını da ümitlendiriyor.  Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu'nda da bir yasa gelmesi pek çok  Emeklilikte Yaşa Takılanların en büyük temennisi.  "Emeklilike Yaşa Takılanlar'da son durum ne? EYT Mağdurları ne olacak? EYT Mağdurları son dakika, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Haberleri" gibi aramalar yapıyor. (EYT) ile ilgili haberler geldikçe haberimizden öğrenebilirsiniz.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILMA NASIL HESAPLANIR?

Şu anki sisteme göre, primini dolduran bir emekli adayı, emeklilik yaşını beklemek zorunda. Bununla ilgili, şimdiye kadar 3 kıstas belirlenmişti. SSK'lı da 8 Eylül 1999'a kadar emeklilik için iki şart vardı.

Birincisi, sigorta süresi (kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl), ikincisi de 5000 gün prim sayısı. Sonra üçüncü bir prim şartı daha geldi.

8 Eylül 1999'dan önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58, erkeklerde 44 ile 60 yaş arasında yaş bekleme süresi getirildi.

Memurlar ve Bağ-Kur'lular için de emeklilikte benzer şekilde yaş şartı konuldu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 184
  • Umut 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaşa takılanlar emekli edilse en azından ev kiramiz çıkar zaten askeri ücret ev kirası
    Cevapla
  • Umut 7 yıl önce Şikayet Et
    Kalan yaşımızı satın alalım 5_6 sene beklemeyelim
    Cevapla
  • Umut 7 yıl önce Şikayet Et
    İlkokul mezunu olduğumuz için iş bulmak ta zorlanıyoruz işveren yaştan dolayı sıcak bakmıyor gençler varken
    Cevapla
  • Umut 7 yıl önce Şikayet Et
    1989 iş veren aldığı işçiyi hırsızmı diye deniyordu kimse sgk nedir bilmiyordu
    Cevapla
  • Umut 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız emeklilik için yaş bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle