Fitch ve S&P'nin ardından kritik Türkiye kararı

Dünya Bankası, Türkiye için 2017 büyüme tahminini yüzde 3'ten yüzde 2,7'ye düşürdü.

Fitch ve S&P'nin ardından kritik Türkiye kararı
Fitch ve S&P'nin ardından kritik Türkiye kararı
GİRİŞ 02.02.2017 17:31 GÜNCELLEME 02.02.2017 17:36
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye için 2017 büyüme beklentisi yüzde 3'ten yüzde 2,7'ye çekilirken, 2018 tahmini yüzde 3,5 olarak korundu. Dünya Bankası, bu yıl için TÜFE beklentisini de yüzde 8'den yüzde 9'a yükseltti.

Dünya Bankası'nın Türkiye Düzenli Ekonomi Notu'nda Türkiye'nin kuvvetli toparlanmayı engelleyen güçlükler ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Geçen hafta Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" olarak teyit edip, "Durağan"  olan not görünümünü ise negatife çevirmişti. Arından S&P ise Türkiye'nin kredi notunu korurken, not görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e düşürmüştü.

YORUMLAR 61
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    doları hayatımızdan çıkaramadığımız sürece işimiz zor gibi görünüyor. Faiz artırımı global piyasalara ve fed e göre şekilleniyor maalesef.
    Cevapla
  • SORU 7 yıl önce Şikayet Et
    “Bir ülkenin M.B. kendi ülkesinin başkanının kararına göre değil de FED'in kararına göre faizleri belirliyorsa o ülkenin kralı FED dir. O ülkenin M.B. ise FED’in istediği faiz kararına göre o ülkeden alınacak haracın toplandığı yer ve çalışanı da FED’e bağlı vergi memuru demektir. Bu sistemin denetçileri de Moody's, Fitch, S&P ve Dünya Bankası demektir. Sisteme dahil edilen ülkelerin hükumetleri ve başkanları ise sadece belediyecilik hizmeti veriyor demektir. İşte tam da bu yüzden o ülkenin sistem dışına çıkmaması, kendilerine bağlı kalabilmesi için o ülkede asla başkan seçtirmek istemezler. Fabrika ayarlarına dönmesi için ellerinden geleni yaparlar.” Doğru mu?
    Cevapla
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    S&P ve Fitch ile plan sozlesmeler iptal edilmeli
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    SORU soran kardeş malesef tek başımıza faizi kontrol edemezsiniz global dünyada. Sıcak para ve dışa bağımlılık bir yerde seni sınırlar bir de içimizdeki hükümet düşmanları el birlik olup ekonomiyi yönlendirmeye çalışır.SOROS diye birini duydun mu bir araştır. Elindeki milyar dolarla turuncu yapan zat. Bunlar ve bunun gibiler ülkelerin kanını emer.Bunlara rağmen şükür başımız dik ekonomimiz sağlam olacak inşallah.
    Cevapla
  • fani 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsalar boş Türkiyenin şahlanacağı günler yakındır.
    Cevapla
  • Harun DOĞRU 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyem Kimsenin Malı Mülkünde Gözü Olmayan Alun Teri ile Çalışan Baba Gibisin Adeta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle