Morgan Stanley'den Türkiye açıklaması

Fitch'in Türkiye kararını yorumlayan Morgan Stanley, not kazanımının ortalama 6.1 yıl sürdüğünü ama Türkiye'nin bunu daha erken yapabileceğini ifade etti.

Morgan Stanley'den Türkiye açıklaması
Morgan Stanley'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 30.01.2017 16:27 GÜNCELLEME 30.01.2017 16:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Morgan Stanley, Fitch Ratings'in Türkiye'nin notunu BB+'ya indirmesini yorumladı. Kuruluş, not indirimi kararında siyasi görünüm ve güvenlik durumunun ekonomik temel göstergelerden daha etkili olduğunu düşündüklerini bildirdi.

Yatırım yapılabilir seviyede notu kaybeden ülkelerin bu notu geri kazanmalarının ortalama 6,1 yıl sürdüğünü tespit ettiklerini belirten Morgan Stanley, not artırımının günlük ekonomik büyüme ve kamu borcunun azalmasına bağlı olduğuna işaret etti. Morgan Stanley, "Türkiye'nin büyüme ve mali disiplin alanında benzerlerinden genellikle daha iyi performans gösterdiği dikkate alındığında, yatırım yapılabilir statüsünü geri kazanması 6,1 yıllık ortalamadan daha az sürebilir" dedi. 

Morgan Stanley, Moody's ve Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmiş olmalarının en büyük doğrudan etkisini dış açık finansmanında göstereceğine de işaret etti.

Uzmanpara

YORUMLAR 4
  • ben kendim 7 yıl önce Şikayet Et
    tam bağımsızlık için bu kuruluşların esaretinden kurtulmalıyız. fon uygulamasını derhal başlatıp uluslar arası arenada para sahibi ülkeler arasında olmalıyız. güney kpreden teknoloji transfer edip türk ve Müslüman ülkeler ile ticaretimizi artırmalıyız
    Cevapla
  • kazm 7 yıl önce Şikayet Et
    zavallılar darbeyle yapamadıklarınını ekonomik olarak derecelendirme kuruluşları sayesinde yapmaya çalışıyırlar boş.
    Cevapla
  • şamil 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hep siyasi dir türk düşmanlarıdır.amaç türkiyenin ekonomik olarak çökermenin hesapları yapıyorlar am hep ters tepiyor
    Cevapla
  • klm 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan inmesi 1 gun cikmasi 6 sene
    Cevapla