Fitch'ten Türkiye'nin kredi notu hakkında açıklama

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, merakla beklenen Türkiye kararını açıkladı.

Fitch'ten Türkiye'nin kredi notu hakkında açıklama
Fitch'ten Türkiye'nin kredi notu hakkında açıklama
GİRİŞ 28.01.2017 00:08 GÜNCELLEME 28.01.2017 01:23
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Bir diğer derecelendirme kuruluşu S&P'nin bu akşam sürpriz bir şekilde kredi notu görünümünü 'durağan'dan 'negatife' çekmesinin ardından Fitch de Türkiye'nin notunu düşürdüğünü açıkladı.

Fitch, Türkiye'nin BBB- olan ve 'yatırım yapılabilir' kategorisindeki notunu BB+'ya indirdi. Böylece Türkiye, 'yatırım yapılabilir' seviyede bulunan son notunu da kaybetmiş oldu. Piyasalardaki genel beklenti de Fitch'in not indirimi yapacağı yönündeydi.

DOLAR HAREKETLENDİ

Karar sonrası dolarda yukarı yönlü hareket başladı. Ancan bu uzun sürmedi. Bunda, kararın piyasaların kapanış saatine denk gelmesi de etkili oldu. Dolar şu sıralar 3,87 civarında seyrediyor.

YORUMLAR 63
  • Semiha 7 yıl önce Şikayet Et
    Üretim ekonomisi kalmamış, yiyeceğin eti, o ineği besleyeceğin samanı ithal ediyorsun, 3 büyük kredi kuruluşu diyor ki bu ülke yatırım yapmaya uygun değil hala diyorlar ki "dış güçler". bu ülkeyi dış güçler değil, üretime değil şaaşaya yatırım yapanlar bitiriyor. dolaylı vergiyle fakirden alıp zengine verenler bitiriyor. uyanın artık! uyanın! güzelim ülkeyi aç bırakacaksınız. Üretim ekonomisi şart. Tarım, Sanayi, Teknoloji şart! yol ile köprü ile kimse doymaz bu ülkede. ürettiğin tankın motorunu yapamazsan o tank bi halta yaramaz. Dua ile ülke yürümez çünkü Allah kullan diye akıl vermiş, kullan ve üret diye. Yeter artık ya, bir kendinize gelin.
    Cevapla
  • Burak Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin zeka yaşınız kaç yahu. Bu nasıl yorumlar.
    Cevapla
  • mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi para dolar üzerinden 15 temmuz gibi darbe yapılmakta ve vatandaş 15 temmuzdaki gibi darbeye karşılık vermeli sokağa çıkmalı elindeki doları bozdurmalı devlet bankaları ile çalışmalı darbeye bir şekilde karşılık vermeli
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Reisçi kardeşim, yerli ve milli derecelendirme Kuruluşu nedir? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Yerli ve milli derecelendirme Kuruluşu uluslararası şirketlere bizi hep AAAAA+ gösterdi diyelim, buna kim inanır. Onun için adı uluslararası derecelendirme Kuruluşu. Sen bunu yerli uçak yerli malı haftası gibi birşey mi sanıyorsun? Bilgin yoksa bari bilmediğin şey hakkında yorum yazıpta bizi rezil etme be kardeşim. Dünya'nın gelmiş geçmiş en Saçma yorumu ve yorumcusu seçilirsin sen bu yazdığınla. Yazık. Reisçi mahlasın ile reisi de rezil ettin resmen. Okuyup araştırmanı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    devletin altın dan para yada altın karşılığı para olmazmı böylece dolar a -eroya talep azalır kalkabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle