İki bakanlık harekete geçti! Kapatılacak

Etüt merkezi, eğitim danışmanı gibi isimlerle kaçak çalışan merkezlerin, örgütlerin “ödev evi” haline geldiğini belirleyen MEB ve İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

İki bakanlık harekete geçti! Kapatılacak
İki bakanlık harekete geçti! Kapatılacak
GİRİŞ 27.01.2017 09:10 GÜNCELLEME 27.01.2017 22:28
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Dershanelerin kapatılmasının ardından şehirlerde mantar gibi çoğalan ödev evi, eğitim danışmanı, ödev koçu, ödev merkezi, kariyer rehberi gibi isimlerle açılan merkezlerde terör propagandası yapıldığı ortaya çıktı. FETÖ, DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerinin çocukların beynini yıkamak için bu tür merkezlerde 'eğitim' adı altında faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle izinsiz faaliyet yürüten merkezlerle ilgili olarak valiliklere para cezası ile birlikte kapatma işleminin uygulama yetkisi verildi. Maliye Bakanlığı ise bundan sonra her ne isimle olursa olsun eğitim faaliyeti yürütecek merkezlere MEB onayı olmadan işyeri açma izni vermeyecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 35
  • Adaletvar 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlete güven dersaneni temel liseye dönüştür. Sonra özel okul için yatırım yap. Güvenmekle hata mı ettik? Çünkü her yer dershane gibi çalışan ruhsatsız etüt ve kurs merkezleri ile dolu. Bütün dersleri rahatlıkla veriyorlar. Etütler açık. 2017 Aralık ayındayız. Şimdiye kadar Başakşehir İlçe Milli Eğitimin tüm şikayetlere rağmen ruhsatsız etüt ve kurs merkezlerinden bir tane bile kapattığını görmedim. Demek ki Başakşehir ilçe milli eğitim, Sayın Cumhurbaşkanını nede kanunları takmıyor. Bu durum devlete ve kurumlarına güveni derinden sarsıyor ve zedeliyor. Umarım düzelir.
    Cevapla
  • Kadir Yıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    her tarikat nerdeyse kendi şeyhini peygamber ilan etmiş gibi Kuran ve Sünetten gafil yaşıyor varsa yoksa şeyh...
    Cevapla
  • Ali Kanmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece etüt merkezleri değil özellikle cemaatçilerin ellerindeki yurt ve Kuran kurslarıda incelenmeli bu yerler din tücarları tarafından para dolabı olarak kullanılmakta ve vatandaş sömürülmekte ...diyanet yetersiz kalmakta
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    kpss hazırlık kursları da katılsın
    Cevapla
  • Karadenizli 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimde sorunumuz çok: Okullar neden kaliteli eğitim veremiyor sorusunun cevabı ana hatlarıyla Fiziki ortam yetersizliği ve öğrenci sayılarının fazlalığı birinci neden, müfredatın ve ders kitaplarının karışıklığı ikinci neden, bencil veli potansiyeli, kolluyorum derken saldırgan olan okula ve öğretmene yardımcı olmayan, sadece kendini düşünen veliler, fazla özgürlük nedeni ile önüne geçilmez durumda olan öğrenci şimarikligi, liyakatsiz yöneticileri...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle