Yıldırım: Şu kepazeliğe bak!

Başbakan Yıldırım, bankaların teminat konusunda ayak sürüdüğünü ifade ederek oldukça sert bir tepki gösterdi.

GİRİŞ 26.01.2017 15:37 GÜNCELLEME 26.01.2017 16:23
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, finansal alanda yapılan düzenlemelere bankaların ayak sürüdüğünü ifade ederek oldukça sert bir üslupla uyarıda bulundu.

Başbakan Yıldırım, Dünya Gümrük Günü toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada gümrüklerdeki duruma değinen Yıldırım, Bulgaristan'dan kaynaklanan sorun nedeniyle Türkiye tarafında uzun kuyruklar oluştuğunu ifade etti. Yıldırım, buralarda konaklama alanı konusunda şikayetler olduğunu belirterek bahsedilen alanların genişletilmesini istedi.

'ŞU KEPAZELİĞE BAK'

Finansal alanda yapılan düzenlemelere bazı bankaların uymak istediğini ifade Başbakan Yıldırım, bu bankalardan birinin de kamu bankası olduğunu söyledi. Biraz da taşın altına siz elinizi koyun diyen Yıldırım, şu şekilde konuştu:

''Efendim şimdi dolar kurunda dalgalanma var. E ben teminat aldığım zaman dolar kuru şuydu. Şimdi hesap ediyorum bu kadara düştü. Arasındaki farkı getir, teminat ver.

Şuraya bak, şu kepazeliği bak. Bir tekmede ben vurayım. Bunlar gelip geçici şeyler. Evvel Allah... Şimdi ABD başkanı da oturdu yerine, kısa sürede işler daha da netleşecek. Dünya piyasalarındaki dalgalanmalar da sona erecek.''

YORUMLAR 19
  • Haydi abbas... 7 yıl önce Şikayet Et
    Vakit tamam. Akşam diyordun; İste oldu akşam...
    Cevapla
  • REMZİ 7 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankasına fırça atılıyor da bir devlet bankasına söz mü geçmiyor. ayrı bir develtin bankası mı o banka..
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    hiçbirşey yapamayız malesef böyle açıklama yaparız kınarız madem bu şekil teminat istiyorlar yaptırım uygulayın faaliyet alanlarını kısıtlayın vergilerini artırın birşeyler yapalım ama açıklama yapmayalım
    Cevapla
  • Selçuk 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun şu bankacılık sektöründe ciddi değişikliklerin yapılması gerekiyor sonuna kadar başbakanın yanındayız
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Basbakanim bittik birde dolara el atsaniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle