JPMorgan'dan Türkiye değerlendirmesi

JP Morgan, gelişen ülkelere dair raporunda Türkiye ile ilgili "ağırlığı azalt" konumunda olduğu belirtildi.

JPMorgan'dan Türkiye değerlendirmesi
JPMorgan'dan Türkiye değerlendirmesi
GİRİŞ 25.01.2017 10:16 GÜNCELLEME 25.01.2017 10:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

JP Morgan bünyesindeki Küresel Gelişmekte Olan Piyasalar Hisse Senedi Araştırma birimi bir rapor kaleme aldı. "Gelişmekte Olan Piyasalar Hisse Senedi Stratejisi" adlı raporun Türkiye kısmında, JP Morgan'ın Türkiye görüşünün "ağırlığı azalt" konumunda olduğu belirtildi.

JP Morgan Gelişen Piyasalar stratejisti David Aserkoff, ''Türk lirasında son dönemde yaşanan düşüş, Türkiye'deki yerel endeks yıl başından bu yana yükselmiş olsa dahi, Türkiye'nin gelişmekte olan pşiyasalara göre hisse senedi performansını zedeledi." yorumunda bulundu.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye hisse senetleri piyasasının değerlemelerine baktık ve ilgi çekici biçimde ucuz bulmuyoruz. Zayıflayan büyüme, Türk lirasındaki zayıflama ve artan tahvil getirileri henüz şirket karlarında fiyatlanmadı. TCMB artırım yapsa ve Türk lirasındaki düşüşü durdursa da "ağırlığı azalt" tavsiyemizi değiştirmezdik"

BloombergHT

YORUMLAR 1
  • makyel 7 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklanan %33 Amonyum nitrat gübresi yerine;Türkiye <Tarım Kredi Kooperatiflerinin fabrikası olan Gübretaş Firmasının üretimi Nitropower 33 isimli gübreyi çftçilerimiz kullanabilir.incelemeniz dileğiyle.
    Cevapla