Rusya Türkiye'ye şart koştu

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, “Türk domateslerinin Rusya’ya girişinin serbest bırakılması için, Rusya’dan Türkiye pazarına et ihracatı konusunun görüşülmesi gerekiyor” dedi.

Rusya Türkiye'ye şart koştu
Rusya Türkiye'ye şart koştu
GİRİŞ 24.01.2017 10:39 GÜNCELLEME 24.01.2017 12:17
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Krasnodar Valisi olduğu dönemden beri Türk tarım ürünlerinin Rusya'da yerli üretimin önünde engel olduğu tezinin en ateşli savunucusu olan Tkaçev, olumsuz tavrını belli ederek yeni bir "şart" ortaya attı.  

Tass ajansının bildirdiğine göre, G20 tarım bakanları toplantısında konuya değinen Tkaçev, “Türk sebze ürünlerinin Rusya pazarına sevkiyatına yönelik sınırlamaların kısmen ya da tamamen kaldırılması konusu, Türk tarafının Rus ürünlerine (süt ürünleri, tavuk, sığır ve koyun eti) uygulanan sınırlamaları kaldırması konusuyla birlikte ele alınmalı” dedi.

Rus Bakan, Moskova’nın Türk gıda ürünlerine sınırlamaları kaldırma kararı alırken "ulusal güvenlik konusunu da" göz önünde bulunduracağını ekledi..

Rusya'dan güzel haber! Bir anda fırladı


Rusya, iki ülke arasında yaşanan uçak krizi sonrası geçen sene ekim ayında bazı Türk gıda ürünlerinin ülkeye girişine yasak getirmişti.

Kasım ayında Rusya basınına yansıyan haberlerde, Rusya Tarım Bakanlığı'nın Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'na bir teklif yaptığı, "Yerli üreticilerin korunması için Türk domatesinin pazara girmesine iki üç yıl daha izin verilmemesini" istemişti.

Rusya ile uçak krizi sonrası "normalleşme" adımları atıldığı belirtilirken Rusya'nın bu konuda Türk tarafının taleplerini yerine getirmemesi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere Türk tarafından Rusya'ya son dönemde sitem ve eleştirilerin artmasına neden olmuştu. 

YORUMLAR 88
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    rusyada tavuk ürünlerini yurt dısından sağlıyor
    Cevapla
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'ye yardım etmek kolay kolay değil. Rusya ekonomisi Suriye de yıprandi .Afganistan Sovyetler i bitirdi surye devam ederse bakalım ne olacak.
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Olursa sadece canlı hayvan olsun! Kesilirse helal haram ve ne eti olduğu belli olmaz, Allah korusun!
    Cevapla
  • acaip 7 yıl önce Şikayet Et
    .atır çatır faize bulaşıyoz sen çıkıyon canlı cansızdan bahsediyon kardeşim. Faiz düşsünmü çıksınmı diyor millet kalksınmı demiyor.
    Cevapla
  • Sessiz 7 yıl önce Şikayet Et
    başka yerden alanakadar rusyadan alınır sıkıntı degilde İSLAMİ USULLERE GÖRE KESİLİP KESİLMEDİGİNİ NERDEN BİLECEZ
    Cevapla
  • bünyamin 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'da istiatistiklere göre 20 Milyon Müslüman yaşamaktadır Rusya Vatandaşı, Rusya'daki müslüman araştırmacı gazetecilere göre rakamın 40 milyon civarı olduğu belirtilmektedir, Sizce biz Eti moskovadan mı alacağız? Kırsal bölgelerden gelecek elbette. Tabi bu eti ithal edelim demek değil, kendi çiftçimize yatırım yapmamız ve teşvikleri vermemiz gerekmektedir. Doğu Anadoluda hayvancılığa daha çok yatırım gelmeli.
    Cevapla
  • 65Van 7 yıl önce Şikayet Et
    canlı hayvan olacak .Tr dışardan kesilmiş et almaz
    Cevapla
  • rusia 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusyaya domates verek oda et versin 1kg domates 1kg et harika olur
    Cevapla
  • cenk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir tonda kömür vereceklermiş ;) kardeş onlar bizden ucuz olduğu için alıyor domatesi portakalı biz burda 4 tl ye alıyoz onlara 2 tlye gidiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle