Erdoğan: Özellikle onlara dikkat edin

Erdoğan, Tanzanya'daki FETÖ yapılanmasını başkan Magufuli ile konuştuklarını söyledi, bu ülkeyi, Türkiyeli olduğunu söyleyen iş adamları derneklerine karşı özellikle uyardı.

GİRİŞ 23.01.2017 16:06 GÜNCELLEME 23.01.2017 17:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya ziyaretinde sırasında, iki ülkenin de iş adamlarını yakından ilgilendiren iş forumuna katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına değinerek Tanzanyalı yetkililere önemli bir uyarıda bulundu.

Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin son yıllarda artmasına rağmen yeterli olmadığını söyledi. Tanzanya'nın yer altı zenginliklerine dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin de ticari tecrübesini bu ülkeyle patlaşmaya hazır olduğunu belirtti. Erdoğan, ''İki ekonominin birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğunu görüyoruz.''

Cumhubaşkanı Erdoğan, Türkiyeli ve Tanzanyalı iş adamlarını da birlikte çalışmaya davet etti.

'İTİBAR ETMEYİN'

Konuşması esnasında FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına da değinen Erdoğan, bu yapının 'insanı yardım, eğitim ve ticaret' kisvesi altına çeşitli ülkelerde yapılandığını ifade etti. FETÖ'nün faaliyet yürüttüğü tüm ülkeler için 'tehdit' olduğunu vurgulayan Erdoğan, Tanzanyalı yetkililere de uyarıda bulundu.

Erdoğan şöyle konuştu:

''Bu sinsi terör örgütünün Tanzanya'da da uzantıları olduğunu biliyoruz. Tanzanya'daki yapılanmalarına ilişkin gereken önlemleri Cumhurbaşkanı Magufuli ile ele aldık.

Benim sizden bir ricam olacak. Adının içinde Türkiye geçen ve bizimle hiçbir bağları olmayan, büyükelçiliğimiz tarafından tanınmayan hiçbir kuruluşa, özellikle de iş adamları derneklerine itibar etmeyin''

YORUMLAR 9
  • vah vah 7 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücret 350 doların altına inmiş. millet kirasını ödeyemiyor, elektrik su telefon, gıda ilaç imkan bulamıyor, bunlar tanzanyada fetöyü konuşuyor. 6 ay sonra millet yiyecek ekmek bulamayacak. zamlar yağmur gibi.
    Cevapla
  • Bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslansin cumfurbaskanim bu hainleri her yerde ifsa et
    Cevapla
  • iskender 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun için yurt dışındaki bütün Fatöcülerin vatandaşlıklarının iptal edilmesi en doğrusu.
    Cevapla
  • Hızır Bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Reisim, senin de üstün gayretinle bu tapınakçı hainlerin hakkından geleceğiz inşallah...
    Cevapla
  • Davut 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı Fetö için Afrika turuna mı çıkmış.Aynısını Pkk ve Işid için de yapmalı bence.
    Cevapla
  • Anadolulu Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    deaş belki de pkk nın afrika ile alâkası ne! anca sataşmaya yer arıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle