Mühendisliği bıraktı, mantar üretiyor

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde, bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra mesleğini bırakan 33 yaşındaki endüstri mühendisi, istiridye mantarı üreticisi oldu.

GİRİŞ 22.01.2017 17:44 GÜNCELLEME 23.01.2017 09:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Mehmet Demiroğlu, daha önce özel sektörde proje danışmanlığı yaptığını, satış pazarlama bölümünde de yönetici olarak çalıştığını belirtti. Demiroğlu, yaklaşık bir yıl öncede kendi işini yapma noktasında bir karar aldığını ifade ederek, yaptığı araştırmalar sonucunda istiridye mantarı üretimini, yapabileceği bir iş olarak gördüğünü anlattı.

Bu mantar türünün piyasasını da incelediğini kaydeden Demiroğlu, şöyle konuştu:

"İstiridye mantarı yetiştiriciliği, Türkiye'de yeni gelişen ve pazar payı açık bir sektör. Yatırım için çok yüksek miktarda paralara gerek yok. İstiridye mantarının, şapkalı beyaz mantara nazaran ekonomik getirisi daha yüksek. Üretimde toprakla bire bir bağlantımız yok. Mantar kültür ortamında kompost şeklindeki poşetlerde yetişen bir üründür. Üretimden hasada kadar geçen süre 15 ila 21 gündür. Bizi tetikleyen kendi işimizi kurma hevesi oldu. Yalova'yı havası bakımından aşırı uçlar yaşamamasından dolayı tercih ettik."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • eyup 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana daha da akıl fikir versin, adam kendi işini kurmuş ne güzel
    Cevapla
  • Malacaci 7 yıl önce Şikayet Et
    Amin. .
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    tarım alanında teşvik verilip istihdam açılırsa hem üretici kazanır hem de dışa bağımlılığımız azalıp daha uygun fiyata sebze meyve yeriz. konya kadar toprağı olan hollandanın bizden fazla tarım ihracatı yapması ağrıma dokunuyor.
    Cevapla
  • Malacaci 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl versin ne diyeyim. ..
    Cevapla
  • Malacaci 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir niyetleri olduğu ve risk aldığı için takdire şayan. Mahsulleri satma aşamasında siz müşterilerle karşılaşacağı tutumu bildiğim için acıdım.Üretmek emek ister bilgi ister riski çok.
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır hocam yanlış birşey mi yapıyorlar?
    Cevapla
  • Anadolu 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet, bu gibi yorumdan dolayı Allah en çok sana versin. Ufkun dar olduğu belli, İnşallah gün gelir biraz daha geniş, ileriye dönük ve olgun düşüncelere sahip olursun. Rabbim senin için akıl dileğiyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle