'Elektrikte bir aylık fatura bedavaya gelebilir'

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Ağaoğlu, elektrik dağıtım şirketini seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı.

'Elektrikte bir aylık fatura bedavaya gelebilir'
'Elektrikte bir aylık fatura bedavaya gelebilir'
GİRİŞ 22.01.2017 16:19 GÜNCELLEME 22.01.2017 16:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) elektrikte serbest tüketici limitini yıllık 2 bin 400 kilovatsaate düşürmesiyle serbest tüketici sayısı 8,4 milyona yükseldi.

Elektrikte tüketici limitinin düşürülmesiyle aylık faturası 82 lira ve üzerindeki kullanıcılar, elektrik tedarikçilerini seçebiliyor. Böylece Bursa'da yaşayan bir vatandaşın, Konya'daki bir elektrik şirketinin abonesi olarak hizmet alabilmesine imkan tanındı.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin aylık elektrik harcamalarını değerlendirirken faturadaki TL tutarından ziyade faturaya yansıyan enerji tüketim miktarını dikkate almaları gerektiğini söyledi.

DOĞRU TERCİHLE BİR FATURA KAR YAPABİLİRSİNİZ

Serbest tüketicilerin kendi firmalarına abone olmaları konusunda özel dağıtım şirketlerinin çeşitli kampanya ve reklam çalışmaları yaptığına değinen Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"Geçen yıl, elektrik faturasında bulunan kayıp kaçak bedeli, perakende satış bedeli ve iletim bedeli kalemleri dağıtım bedeli kalemi altında toplanmıştır. Dağıtım şirketlerince dağıtım bedeli altında tahsil edilen tutar da elektrik tüketim bedelinin neredeyse yarısını oluşmaktadır. İşte rekabet için abone kapma yarışındaki lisans sahibi şirketler bu tutardan fedakarlık yaparak tüketicilere daha avantajlı fiyat sunabilmektedirler. Seçimini bilinçli ve akıllıca yapılabilen tüketicilerin elektrik faturalarında yüzde 8'e varan indirim gerçekleşmesi mümkündür. Bu da yılda bir aylık faturanın neredeyse bedavaya gelmesi demektir."

SON BİRİM FİYATINA BAKIN

Ağaoğlu, bazı şirketlerin birim fiyatı yükseltip onun üzerinden yüksek indirimler yapıyormuş gibi gösterebildiğini belirterek, "Elektrikte yüzde olarak belirtilen indirimlerden çok indirimle oluşacak son birim fiyata bakarak tedarikçinin seçilmesi gerekiyor. Mevcut şirketten alınan hizmet karşılığında ödenen bedelin daha üzerinde elektrik faturasıyla karşılaşmamak için tedarikçi seçerken yüzdelik indirimlere hemen kanmamalı, iyi araştırma yapılmalı." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Adanalı. .? 7 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu kafa karıştıran işleri. dağıtım bedelleri halen alınıyor ve haraç veriyorum gibi hissediyorum. mecburi buna çözüm bulunsun EPDK .ben bir başka kişinin kullandığı kayıp kaçağı odemek istemiyorum ?
    Cevapla