En çok vatandaşa yarayacak! Sistem değişiyor

Hükümet sebze-meyve fiyatlarının tarladan tüketiciye kadar olan yolculukta fahiş oranlarda artmasını önleyecek yeni yol haritasını belirledi.

En çok vatandaşa yarayacak! Sistem değişiyor
En çok vatandaşa yarayacak! Sistem değişiyor
GİRİŞ 20.01.2017 09:42 GÜNCELLEME 20.01.2017 23:43
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Çalışma kapsamında daha ürünler dikilmeden çiftçiye para vererek bunu satın alan ve ürünün fiyatını kendi belirleyen aracılara bütünüyle sistemden el çektirilecek.

Buradaki finansman açığı tarım birlik ve kooperatifleri aracılığıyla karşılanacak. Bu birlikler vasıtasıyla çiftçiye kredi muslukları sonuna kadar açılacak.

Vatandaş isyan etmişti! Erdoğan'dan açıklama


Üreticilerden tüketicilere tedarik zincirinin kısaltılarak sektördeki aracıların azaltılmasını ve fiyatların düşürülmesini sağlayıcı düzenlemeler kapsamında üreticiler ve üretici örgütlerinin piyasada etkin bir şekilde yer alabilmesini teminen vergisel avantajlar da sağlanacak. Burada bir takım teşvik mekanizmaları da hayata geçirilecek. Tüketici aynı anda ürünün tarla çıkış fiyatı ve satış fiyatını görebilecek. Yanlış hasat, nakliye ve paketleme uygulamaları da bitirilecek. Bu konuda standartlar getirilecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 65
  • Hasip 7 yıl önce Şikayet Et
    aracıların, sömürücülerin ve nakliyecilerin halkın üzerinden asalak gibi yaşamasını kesin sayın Cumhurbaşkanım, bu oyunu siz bozarsınız inşallah
    Cevapla
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    reisimiz şunlara dar etki dünyayı dua edenin çok olsun ahirette terazin ağır gelsin
    Cevapla
  • sabit 7 yıl önce Şikayet Et
    cok iyi olur tasima yuzde seksen hatali tirlarla tasimali sicaga ve soguga korumali olmasi lazim pazarcilarin manavlarin uydurma kelimelerinden kurtulmus oluruz yok don yapti yok tarlada kaldi yok mahsul busene az gibi
    Cevapla
  • Serpil 7 yıl önce Şikayet Et
    Bi de ev kiralarını ve fiyatlarını tavan yaptıran emlakcıları da devreden çıkarırsan Reis çok iyi olur dualarımız daima seninledir...
    Cevapla
  • asa 7 yıl önce Şikayet Et
    cebinde para varsa domates, biber, patlıcan v.s sebzeler 10 tl mi olmuş önemi yok... cepte para yok domates, biber, patlıcan v.s sebzeler 0,50 kuruş olmuş... alamadıktan sonra ne anlam ifade eder... önemli olan halkın alım gücünü artırmaktır... çart çurtlarla fasa fiso önlemlerle bu iş olmaazzz..
    Cevapla
  • Ömer Halis Demir 7 yıl önce Şikayet Et
    O zaman ayağını yorganına göre uzatmayı bilmiyorsunuz
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Alım gücünü arttırmak çok para vermekle olmaz normal bir gelirle hatta az para ile çok rahat yaşabilmekle olur. Domatesin kilosu 10 kuruş ola asgari ücret alan zengin gibi olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle