Fitch'ten Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de politik risklerin, ekonomik performansı ve bankaların varlık kalitesini baskılayabileceğini belirtti.

Fitch'ten Türkiye açıklaması
Fitch'ten Türkiye açıklaması
GİRİŞ 19.01.2017 14:44 GÜNCELLEME 19.01.2017 15:13
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye karşı yapılan uluslararası ekonomik operasyon her koldan devam ediyor. Merkez Bankası'nın doların ateşini söndüren açıklamaları ve hamleleri sonrası kuru yeniden yükseltmeye yönelik 'zamansız' açıklamalar geliyor. Daha önce de Merkez Bankası'nın doları düşüren hamlesi sonrası açıklama yapan Fitch, yine aynı tutumunu sergiledi. Bu kez de Twitter'dan devreye giren kuruluş,Türkiye'ye yönelik değerlendirmeler geldi. 

Kuruluşun sosyal paylaşım platformu Twitter hesabından paylaşılan iletilerde Türkiye’de mevduat seviyesinin istikrarlı olduğu, dış finansmana erişimin ise devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada politik risklerin ekonomik performansı ve bankaların varlık kalitesini baskılayabileceği, Türk bankalarının dış finansman bağımlılığının yüksek seviyede olduğu belirtildi.

NOT KARARI HAFTAYA

Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü 27 Ocak’ta gözden geçirmesi bekleniyor.

YORUMLAR 37
  • Gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ekonomik bir kurtuluş savaşıdır, her bireyin sorumluluğu vardır. Japonlar 1945 de aynı olayları yaşadı...Dürüst, Çalışkan ve Milli değerlerini ön planda tutan, tutumlu bir millet olarak kalkındılar.
    Cevapla
  • msk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bankalarin dolar likidesini fonlamak oyunu farkli bir yone cekebilir
    Cevapla
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    biz tüketim toplumuyuz üretime geçmeden mağlesef bunlarla başa çıkamayız onun için her işte mutlaka ama mutlaka liyakatı ön planda tutmalıyız işler ehline verilmeli mesela bir veteriner doktor yetiştirmemeli mesela bir öğrenciyi iktisatçı yönlendirmemeli vs vs lütfen Allah(cc) için bunlara önem verin geleceğimiz için.
    Cevapla
  • T akbulut 7 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm türk doları
    Cevapla
  • Mehmedim 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu kara operasyonlarına henüz A planı ile karşı koyuyor, B, C... Z planları henüz gerek duyulmuyor bile. Son tek dişini kullanan Garp, o dişini de kaybedecek evel Allah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle