Vatandaş isyan etmişti! Erdoğan'dan açıklama

Bir süredir vatandaşı isyan etme noktasına getiren sebze fiyatlarına Erdoğan da tepki gösterdi.

GİRİŞ 17.01.2017 15:11 GÜNCELLEME 17.01.2017 19:09
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapımı tamamlanan SGK hizmet binalarının toplu açılış törenine katıldı.

Gündemdeki konularla beraber ekonomik gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sebze fiyatlarının yükseliğine tepki göstererek 'İnsaf'  dedi.

Erdoğan'dan bankalara çok sert uyarı!


DOMATES TARLADA 1 LİRA, ÇARŞIDA 8 LİRA. İNSAF İNSAF!

Yüksek sebze ve meyve fiyatlarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere seslenerek, "Son dönemde döviz kurlarında yaşanan hızlı artışın rasyonel sebeplere dayanmadığını, meselenin üreticileri ve tüketicileri tedirgin ederek, ekonomiyi yavaşlatmak olduğunu kim inkar edebilir? Bakıyorsunuz tarlada domates 1 lira, ama çarşıya pazara geldiği zaman 7-8 liraya kadar çıkıyor. Ne bu? Bu arada olanlar kimler? İnsaf insaf. Bunları da konuştuk. Bu işe kesin bir çözüm bulmamız lazım. Aracı tefecilere lanet olsun, derdik. Buradaki hikaye aslında buraya dayanıyor. Ben çiftçime sesleniyorum. 1 yıl önceden gelip, senin tarlanı satın alanlar noktasında dikkatli ol. Buna göre adımlar atmamız lazım. Planlarımızı buna göre yapacağız" diye konuştu.

YORUMLAR 122
  • ismail hakkı 7 yıl önce Şikayet Et
    1 tarlada yetişen ürünü 1 tüccar alır başka tüccara karlı satar oda başka tüccara karlı satar oda başka tüccara karlı satar ve pazara bu fiyata gelir hesap çok basit
    Cevapla
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Tarladan çıkan ürünü çiftcilere satma olanağı sağlanmadığı sürece böyle çok örnek görürüz daha yıllarca..
    Cevapla
  • hasan57 7 yıl önce Şikayet Et
    Benzin üreticide 2 tl ama ne hikmetse pompaya 5tl olarak yansıyor arada simsarlar var otv adı altında biri haksiz kazanç elde ediyor. sayın reisim.
    Cevapla
  • cebrail 7 yıl önce Şikayet Et
    Mazot, asgari ücret kaç para. Antalya, Mersinden su yakarak gelmiyo ki sebzeler..
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Kilo başına 6-7 TL taşıma maliyeti mi binecek? Yazın normal hasat zamanı nasıl 50 kuruşu, 75 kuruşa alınabiliyor o zaman? Yazın da şehirlerarası naklediliyor. Bir ayda verilen Asgari ücret çok mu yüksek de fiyatı bu denli arttıracak diğer etken olacak? Yemeyin bizi?
    Cevapla
  • vural 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde hain çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle