Türkiye ABD'yi şikayet ediyor!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, ABD'nin Türkiye çeliğine gerekçesiz olarak soruştuma başlattığı ifade etti. Zeybekçi, Türkiye'nin ABD ürünlerine karşı çalışma başlattığını söyledi.

Türkiye ABD'yi şikayet ediyor!
Türkiye ABD'yi şikayet ediyor!
GİRİŞ 16.01.2017 12:56 GÜNCELLEME 16.01.2017 20:01
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD'nin Türkiye'nin çelik sektörüne hiçbir gerekçe olmadan antidamping soruşturması açtığını belirterek, "ABD'yi Dünya Ticaret Örgütüne (DTÖ) şikayet edeceğiz." dedi.

ABD'nin Türk çeliğine yönelik telafi edici önlemler aldığını belirten Zeybekci, bu gelişmeyi 'saçma' olarak nitelendirdi. Zeybekçi şöyle konuştu:

'SON DERECE SAÇMA'

"Bütün bu gelişmelerin olduğu bir ortamda, ABD, Türk çelik sektörüne yönelik son derece saçma, hiçbir gerekçesi yok, antidamping soruşturması açtı ve ilave gümrük vergisi koydu. Gerek gaz, gerek petrol taşımacılığı ve diğer alanlarda kullanılmak üzere iyi teknolojiyle Türk çelik sektörünün ürettiği borulara ilave gümrük vergisi koydu. Gerekçe de son derece komik.

Üç defa soruşturma açtı, sıfır çıktı. Dördüncüde 'Türkiye'deki üretici bir firma bir ham maddeyi Ereğli Demir Çelik'ten aldığı için.'Alabilir, nesi var? Özel sektör, kamuya açık, borsada. 'Ama Ereğli Demir Çelik'in bir kısım hissesi de OYAK'ta.'Olabilir, OYAK da bir emeklilik fonu. 'OYAK bir ordu kuruluşu olduğu için devletle bağlantısı olduğundan, devlet buradan gizli bir şekilde bunu sübvanse etti' diyerek, alakasız bir şekilde, 'suyu sen bulandırıyorsun' mazereti bularak böyle bir antidamping soruşturması."

'ABD ÜRÜNLERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPTIK'

Zeybekci, Türkiye'nin de ABD ürünlerine yönelik karşı adımlarını attığını belirterek, "Amerikan ürünleriyle ilgili bazı çalışmalar yaptık, biz de tedbirlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz. Çünkü kamuoyundan bize yoğun baskı ve şikayet geliyor. Bu haksız çalışmaları Dünya Ticaret Örgütüne götürüyoruz. Çalışmalarımız bitti, ABD'yi de Dünya Ticaret Örgütüne şikayet edeceğiz. DTÖ'nün böyle bir fonksiyonu ne derece yerine getirebileceğini hep beraber göreceğiz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • VATAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya sız halla duşman arıyorsunuz abd TÜRKİYE nın gelışmesını gelışmesını ıstteeemmıyoor anlayın
    Cevapla
  • asena 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde tankımızı topumuzu tüfeğimizi yapalım yaaaaa bizim için gelişmekte olan ülke diyorlar bir gelişemedik asırlardır hep abd yüzünden Allah ülkelerini başlarına yıksın
    Cevapla
  • Malatya 7 yıl önce Şikayet Et
    kime???????
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    sizde aynisini yapin yeter bu kadar haksizlik
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimse boşuna uğraşmasın o Dünya Ticaret Örgütü ABD'ye hizmet ediyordur zaten aynı yalancıktan olan Birleşmiş Milletler hikayesi gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle