Erdoğan'dan vatandaşa kritik çağrı

Döviz piyasasındaki hareketliliği değerlendiren Erdoğan, "Ben yine milletime çağrı yapıyorum. Kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin" dedi.

GİRİŞ 13.01.2017 14:33 GÜNCELLEME 13.01.2017 15:09
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolar ve eurodaki hareketlilik ile ilgili basın mensuplarının sorusu üzerine, "Bizimki medcezir hareketi gibi oldu. Bir konuşma yapıyorsunuz iniyor, sonra bir konuşma yapıyorsunuz çıkıveriyor. Bu hafta içinde tekrar bir değerlendirmeyi yapacağız. Burada ürkecek bir durum söz konusu değil. Ben yine milletime çağrı yapıyorum. Kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin. Bunları TL ye dönüştürsün" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maliye Bakanlığımızın başlattığı bir kampanya vardı. Bu kampanyada da maşallah iyi bir geri dönüşüm oldu. Daha ileri gidiyorum. Yerli parayla ithalat ve ihracatın yapılması konusunda da anlaşmaya vardığımız ülkeler var. O başladığı zaman yerli para üzerinde döviz kurunun baskısı daha da azalacak diye bekliyorum" dedi.

YORUMLAR 82
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    2017 tasarruf yılı olsun. Devlet tasarruf lideri olarak 60 yaş üstü kadrolu işçileri emeli etmeli. Hem çalışmıyor lar hem gençler e iş cikar.
    Cevapla
  • Çanakkale 1915 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede uretilen urunlerin otv ve kdv si dusurulsunki yerli mali tuketimi uretimi artsin dolara talep azalsin
    Cevapla
  • Dadaslar diyari 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden Turkiyede uretilen urunlerin Kdv si yuzde 1 e dusulmuyor yerli urun ucuz olursa ithalat azalir Turk iscisi uretir Turkiye kazanir
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis adamsın başkomutansın seni seviyoruz bu millet için vatan toprak için mücadeleye devam ALLAH hın izniyle yalnız bu dolarla bir sıkıntımız var acaba yeni bir yasamı çıksa bu dolar hakkında şöyle olabilir türkiye de TÜRK PARASINDAN başka para geçmeyecek yabancı ülkelerden gelen turistler gümrüklerde kendi paralarını TÜRK PARASINA bozdurarak gezebilir alışveriş yapabilir ithalat ihracat yapacak ışadamlarıda hangi ülkeden ithalat yapacaksa merkez bankasından bozduracak işini yapacak hiç olmassa millet olarak rahat ederiz böyle bir sistem uygulansa olurmu olmazmı bilmem ama benim düşüncem bu ..?
    Cevapla
  • Memo 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımız Merkez bankası isci Doviz hesaplarını nedenkapattirdi.haberiniz yok herhalde.Doviz sıkıntısı olduğu yıllarda can simidi gibi geliyordu.Allah cc. Milletimize yardım etsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle