Fitch'ten Türkiye açıklaması: Hala güçlü

Türkiye'ye yönelik olumsuz açıklamarıyla gündeme gelen Fitch bu kez şaşırttı. Kuruluş, Türkiye'nin kamu finansmanının güçlü olduğunu açıkladı.

Fitch'ten Türkiye açıklaması: Hala güçlü
Fitch'ten Türkiye açıklaması: Hala güçlü
GİRİŞ 12.01.2017 16:19 GÜNCELLEME 12.01.2017 16:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Londra’da küresel ekonomik gelişmelerin ele alındığı toplantıda, bazı risklere rağmen Türkiye’nin kamu finansmanının güçlü olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıdaki sunum tutanaklarında, Türkiye dış finansmana ihtiyacı olduğu iddia edilirken, ''Kamu finansmanı ise halen güçlü.'' denildi.

DIŞ FİNANSMAN GELİYOR

Öte yandan, Fitch'in 'dış finansman' mesajına karşın Körfez'den Türkiye'ye büyük bir yatırım haberi geldi. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Abu Dhabi Investment Grup Başkanı Zayed Bin Aweidha, önümüzdeki süreçte; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan Türkiye'ye 100 milyar dolardan fazla yatırım hedeflendiğini ifade etti..

Fitch'in Küresel Reyting Başkanı James McCormack ise Türkiye’de not indirimi riskinin olduğunu söyledi.

AVRUPA'DA BREXIT RİSKİ

Fitch’in Küresel Şirket Operasyonları Sorumlusu Alex Griffiths de “Avrupa’da Brexit’e ilişkin ve Avrupa’daki diğer potansiyel şoklara dair siyasi belirsizlik şirketlerin risk iştahını azaltabilir. Bu da şirketlerin yönetim kurullarının sermaye yatırımlarını düşük tutmasına neden olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • melek 7 yıl önce Şikayet Et
    baslarina tas düşmüş heralde
    Cevapla