ASKON'da döviz kuru açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, yüksek döviz kuruna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

ASKON'da döviz kuru açıklaması
ASKON'da döviz kuru açıklaması
GİRİŞ 12.01.2017 13:48 GÜNCELLEME 12.01.2017 13:48

ASKON Genel Başkanı Mustafa Kocak, yaptığı açıklamada; Ekonomi ile kapsamlı bir ilgi oluşturmanın zamanı geldi geçiyor denilerek, tam şimdi ekonomi sahipsiz değil imajı verecek işler yapılması gerektiği söylendi.

ASKON Genel Başkanı Mustafa KOCA, yaptığı basın açıklamasında, ekonomi ile kapsamlı bir ilgi oluşturmanın zamanı geldi geçiyor. Tam şimdi ekonomi sahipsiz değil imajı verecek işler yapılmalı”. Açıklama şu şekilde:

“Özellikle döviz hareketleri yüzünden ekonomide ciddi anlamda bir belirsizlik yaşanmaktadır. 2016’nın üçüncü çeyreğinin eksi büyüme şeklinde gelmesi ve ardından devam eden döviz hareketliliği piyasalar için tedirgin edici ve dolayısıyla ekonomiyi içe kapatıcı bir hüviyete büründürmektedir.

Bu girdaptan hemen çıkmamız lazım. Bunu başarabiliriz. Halen son derece yüksek bir motivasyon ve yönetime güven fırsatımız devam ediyor.

Evet çok önemli bir sistem değişikliği için Anayasa revizyonu yapıyoruz, evet çok önemli bir sorunumuz için sınır ötesi operasyonun içindeyiz, evet çok önemli bir dış dünya sorunu yaşıyoruz ve bu ihracatımızı çok ciddi anlamda etkiliyor. Ancak tüm bunlara rağmen olumsuz psikolojiyi atlatabilir ve döviz hareketlerini kontrol edebiliriz.

Belki bu konu ile ilgili olarak ilk yapılacak olan iş, iç ve dış piyasalara “Ekonomimiz sahipsiz değil!”  imajını verecek bir atılım yapmaktır.”

KOCA: “Teşvikleri, borçlara, ya da tüketime değil de yatırıma dönüştürecek bir psikolojik atmosfere olan ihtiyaç acildir!” 

Siyasete ve siyasi kimliklere olan güven bu işin nispeten dışında tutulabilir. Aslında dayanak yine buralardır. Ancak ekonomiyi iyi bildiği düşünülen, tecrübelerine itimat edilen ve tüm ekonomik dinamiklerimizi yönetme koordinasyonunu yapabilecek bir tercihi ortaya koymamız gerekir. Buna koordinatör bakanlık mı denir, başbakan yardımcılığı mı denir, ne denirse densin, ancak bu görevle vazifeli kılınarak takdim edilsin.

Kısa zaman içerisinde ekonominin gelişim süreçleri ve içinde bulunduğumuz durumdan çıkışla ilgili bir planın sunulması işimizi kolaylaştıracaktır. Özelikle planın işlerliği ve hükümetin de bu planın ardında olduğunun verildiği güçlü imaj işimiz kolaylaştıracaktır.

Bugün konu teşvik değildir. Başka bir platforma taşınmış bulunuyoruz. İnsanlar teşvikleri borç kapmak için, tüketim için alıyorlar. Bunu yatırıma tahvil etmenin yolu, bahis konusu güven atmosferinin sağlayacak bir atılımdan geçmektedir. Önemli ve acildir.”       

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL