Başaran Symes ekonomiden çok siyasete değindi

TÜSİAD'ın eski başkanı Cansen Başaran Symes, başkan olarak son konuşmasında ekonomiden çok siyasi konulardan bahsetti. Bu sırada salonda birçok kişinin uyuduğu görüldü.

Başaran Symes ekonomiden çok siyasete değindi
Başaran Symes ekonomiden çok siyasete değindi
GİRİŞ 12.01.2017 11:54 GÜNCELLEME 12.01.2017 11:54

TÜSİAD başkanlığını bırakan Cansen Başaran Symes, Genel Kurul'da bir konuşma yaptı. Başaran Symes, konuşmasında ekonomiden çok siyasi meselelere değindi.

Başaran Symes başkan olarak son konuşmasında, laikliğin Türkiye'yi Ortadoğu'daki karmaşadan koruyacağını iddia etti. Konuşma esnasında salonda birçok kişinin uyuduğu gözlemlenirken, Başaran Symes şunları söyledi:

"Yeni bir dünyanın kuruluşuna tanıklık ediyoruz. Liberal dünya düzeni sarsılıyor. Ekonomiyi rayına oturtacak kararların alınması gerekir. Türkiye Ortadoğu'nun geleceğine katkıda bulunacaksa bunu Ortadoğu'nun hastalıklarını ithal ederek yapamaz. Türkiye bölgesel dengelerde rol oynayacaksa bunu kendi esneklik alanını daraltalark sağlayamaz. Laiklik olmadan Ortadoğu'daki şiddet dalgalarının ülkemizi içine çekmesini engellememiz mümkün değil.''

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLAMASI' SÖZLERİ DİKKAT ÇEKTİ

OHAL konusunda da değinen eski TÜSİAD Başkanı, ''Toplumun son yıllarda giderek daha fazla kutuplaşmasını her ortamda gündeme getiriyoruz. İfade özgürlüğü üzerindeki kısıtların menfaatlirimize zarar verdiğini düşünüyorum. Ortak hedeflerimizin azalmasını değerlerimiz ve hayat tarzı üzerinden ayrışmanın hızlanmasını üzülerek izliyoruz. Sürekli bir OHAL ortamının tek başına güvenlik sorunlarının aşılmasını sağlayacağı kanısında değiliz.'' ifadelerini kullandı.

Başaran Symes ayrıca, Türkiye'nin AB ve Gümrük Birliği'ni güncelleme müzakerelerini kararlılıkla desteklediklerini söyledi.

NTV, Haber7