Dolar ve Euro güne rekor ile başladı!

Küresel gelişmelerin yanında, iç politikada anayasa görüşmelerine bağlı gerginliklerin etkisiyle tarihi rekorlar kıran dolar ve euro yeni güne bu düzeylere yakın başladı.

Dolar ve Euro güne rekor ile başladı!
Dolar ve Euro güne rekor ile başladı!
GİRİŞ 12.01.2017 08:46 GÜNCELLEME 12.01.2017 09:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Piyasalarda hareketlilik sürüyor. Dün 3.94 TL ile rekor kıran dolar, güne 3.88 TL seviyelerinden başladı. Ancak daha sonra yeniden 3.90 TL'nin üzerine çıktı. Euro ise 4.1553 TL ile rekor kırdı

Dün 3.94 TL'yi aşarak rekor kıran dolar güne 3.88 TL seviyelerinden başladı. Ancak kurlar ilerleyen dakikalarda 3.90 TL sınırını aştı. Euro/dolar paritesindeki yükselişin etkisiyle euro 4.1553 TL ile tarihi zirvesini gördü. 

Gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan TL'nin dün dolar karşısındaki günlük değer kaybı yüzde 3.7'e yaklaşırken, yılbaşından bu yana kayıp ise yüzde 10.4'e ulaştı.  

TL'deki değer kaybında Türkiye'ye tek yatırım yapılabilir notu veren Fitch'in 27 Ocak'taki değerlendirme tarihinin yaklaşırken, bir not indirimi gelebileceği yönündeki endişeler ile jeopolitik riskler öne çıkıyor.

TAHVİL PİYASASI

TL'deki sert bozulma dün itibariyle tahvil piyasasında da oldukça belirginleşti. Tahvil-bono piyasasında 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz dün 46 baz puanlık artışla yüzde 11.96'ya kadar yükseldi. Buna göre spot kapanışta ortalama yüzde 11.75, valörde son işlemde yüzde 11.94 seviyesindeydi. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı iki yıllık gösterge tahvil dün 53 baz puan yükseldi. Buna göre spot kapanışta ortalama yüzde 11.21, valörde son işlemde yüzde 11.55 seviyesindeydi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Kimseye bişey olduğu yok. Olan garip gurabaya esnafa oluyor. Zengin parasına para katıyor. İhaleler bile dolara endeksli ücretlendiriliyor. Hükümet kanadında dolara ciddi önlem alınmıyor maalesef. Merkezin piyasaya dolar satması yaptıkları tek şey. Hazıra dağ dayanmaz. Başka önlemler bulmalılar.
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardıre inşaat avm yapıldı olacagı buydu fabrika kurulmadı kurulu fabrika ve şirketlerimizi de sattık yazık
    Cevapla
  • Mert27 7 yıl önce Şikayet Et
    İflas edecek şirketler lütfen ne olur yabancılara satmayın onlar beklemede biraz daha ortam bozulsun gelecekler yarı fiyatına satın alacaklar.
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapanlar karanlık (Kapalı) çarşı ve fetöcüler, kesinlikle döviz alımı yok ve olmayacak. İçerideki ABD ve AB beslemeleri faiz artırımı için çakal gibi saldırıyorlar ama nafile. Ya Rab Devletimize güç kuvvet ver, vatandaşlarımızı hidayete erdir.
    Cevapla
  • Devlet 7 yıl önce Şikayet Et
    olacağı buydu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle